Image

Prekrasna stopala bez obzira na godine – Otkrit ćemo vam jednostavne načine kako postići da vam stopala budu zdrava, mekana i izgledaju sjajno u svakom trenutku.

Vrijeme čitanja 4 minuta
Prikaži više

Prekrasna stopala važna su u svakom dobu života, no briga za stopala se obično zanemaruje u odnosu na njegu drugih dijelova tijela. Njega stopala može biti lagana i jednostavna, čak i opuštajuća uz Hansaplast kremu za stopala - najbolja krema za stopala i ispucale pete. Otkrit ćemo vam koja rutina njege je najdragocjenija u koje doba života i dati jednostavne savjete kako stopala održati zdravima, glatkima i da izgledaju sjajno!

U dvadesetima

 

Svojim stopalima sigurno ne pridajete mnogo pažnje, ali ovih nekoliko stvari možete pokušati:
Image
© Hansaplast
Image

Moda i trendovi su zabavni, dakako, ali nemojte kupovati jeftine cipele.

Lako možete uništiti svoja stopala sintetičkim materijalima jer oni ne daju stopalima da dišu, mogu pritiskati i uzrokovati bol zbog tvrdih materijala itd.

Zaštitite stopala
od večernjih izlazaka

Ples i izlasci su zabavni, a ostajanje vani do ranih jutarnjih sati možda vama ne predstavlja problem, ali može biti teško za vaša stopala: zaštitite ih od večernjih izlazaka korištenjem gela za zaštitu od žuljeva prije obuvanja cipela. To će smanjiti trenje i neće pokvariti zabavu, a vi neće osjetiti bol od remenčića na cipelama ili slično.

Jednom kada se žulj pojavi, Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva spasit će vaš izlazak.

Volite putovati ili posjećivati prijatelje u drugim gradovima? U tom slučaju, obvezno sa sobom imajte Hansaplast flastere protiv žuljeva. Ovaj proizvod je trenutni spas za vaša stopala.                                                                                    

Stopalima posvetite jednaku njegu kao i ostalim dijelovima tijela: hidratizirajte! Koristite kremu za stopala. Nakon svakog tuširanja nanesite Hansaplast intenzivnu kremu za stopala s urejom. Tako će ostati u dobrom stanju.

Image
Bezbrižni bliski susreti sa Silver Active sprejem za stopala © Hansaplast
Image
Za hladna stopala: nježno umasirajte hidratantnu kremu

Upoznali ste zgodnog dečka, a plašite se skinuti tenisice ili cipele zbog mirisa nogu?

Hansaplast Silver Active sprej za stopala je savršeno rješenje. Koristite anti-perspirant, spriječite znojenje i neugodne mirise i nećete se trebati brinuti. 

Recite zbogom
smrdljivim i
hladnim stopalima!

Hladna stopala u krevetu? Nema problema, čak i ako se nemate uz koga stisnuti.

Hladna stopala česta su kod žena, neovisno o dobi ili godišnjem dobu. Namažite ih Hansaplast Intenzivnom kremom za stopala s urejom i pružite im masažu. Tako ćete ih odmah ugrijati.

Ako ste u tridesetima...

Zasigurno vodite aktivan život i zaposleni ste, a možda imate obitelj:

Image

Sigurno ste stalno u pokretu i više usmjereni na korake koje poduzimate u karijeri nego na svoja stopala. Ipak, sada biste ih trebali početi redovito njegovati.

Ako ih sad zanemarite, posljedice ćete osjetiti kasnije u životu. Rutina njege ne smije biti komplicirana, stoga odaberite učinkovita i jednostavna rješenja.

Koristite hidratantnu kremu svaki dan koja smanjuje zadebljanje kože, poput Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom. Stopala lako gube vlažnost, a donji dio stopala ima sklonost isušivanju kada smo puno na nogama. Aktivan život kao posljedicu ima baš to.

Navečer kombinirajte njegu i opuštanje od stresnog dana na poslu - pripremite masku za stopala - nanesite bogati sloj Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom.

Koristite Hansaplast Silver Active sprej za stopala kako bi vaša stopala uvijek bila svježa - pouzdani anti-perspirant je idealan za žene koje su stalno u pokretu. Nanesite ga prije izlaska iz kupaonice i bit ćete zaštićeni čitav dan.

Suhu kožu stopala potrebno je redovito njegovati jer ne želite da se problemi nakupe za kasnije, problemi poput ispucalih peta (pogledajte: Trenutna pomoć - suha i zadebljana koža stopala i Stopala bez mane). Priuštite si redovitu pedikuru, stručnu ili kod kuće (pogledajte: Kako ćete sami sebi napraviti dobru pedikuru). Kupka za stopala je opuštajuća i ugađa vašim stopalima. Nakon nje nemojte zaboraviti dobro namazati stopala.

Trčite li okolo ili putujete na mjesto gdje dosad niste bili i gdje ćete mnogo hodati? Zaštitite stopala od bolnih mjesta, kurjih očiju i žuljeva koristeći Hansaplast SOS flastere protiv žuljeva. Spašavaju kad je nastao žulj, stoga ih imajte uz sebe gdje god idete.

Ako ste u četrdesetima...

Vaša stopala zahtjevaju više pažnje jer, nažalost, stopala se isušuju s godinama. Nemojte dopustiti da se nagomila zadebljana koža, već redovito njegujte stopala.

Image
S vremena na vrijeme priredite si kupku za stopala. © Hansaplast
Image
Vrhunsko uživanje za vaša stopala: masaža stopala

Spriječite nastanak zadebljanja koristeći rašpicu ili kamen plavac.               

S vremena na vrijeme priredite si kupku za stopala. To možete lako napraviti i dok gledate omiljenu TV emisiju. Vaša stopala će se opustiti i pripremit ćete ih za uklanjanje grube kože (pogledajte i Kako ćete sami sebi napraviti dobru pedikuru).

Hidratizirajte, hidratizirajte, hidratizirajte: po mogućnosti ujutro i navečer, nakon tuširanja i prije odlaska u krevet. Koristite Hansplast Regenerirajuću kremu za njegu stopala s urejom koja djeluje na izrazito zadebljanu kožu i ispucale pete.

Kad mislite o njezi kože, nemojte misliti samo na lice: redovito provjeravajte stopala kako ne bi došlo do zadebljanja kože ili pojave kurjih očiju. Najbolji način prevencije je dobra njega stopala! U svoju dnevnu rutinu uključite i sprječavanje zadebljanja učinkovitim proizvodima.

Mudro birajte obuću kada ste puno u pokretu jer vam stopala neće lako oprostiti te zaštitite stopala od žuljeva i bolnih mjesta uzrokovanih prekomjernim trenjem.

Ako ste u pedesetima + ...

U pedesetim godinama ćete možda patiti od kurjih očiju, suhe ili zadebljane kože. Dodatna njega je potrebna kako biste nastavili ugodno koračati kroz život.

Image
Spriječite nastanak zadebljanja. Ukoliko ne uklonite mrtvu kožu, ona će postati debela i tvrda, te može pucati i uzrokovati bolove, što otežava hod. © Hansaplast

Spriječite nastanak zadebljanja. Ako ne uklonite mrtvu kožu, ona će postati debela i tvrda te može pucati i uzrokovati bolove što otežava hod. Uklonite ih uz pomoć rašpice ili kamena plavca.                                       

Hidratizirajte. Svaki dan, barem dva puta.                         

Suha ili zanemarena stopala mogu patiti od ispucalih peta. Koristite Hansaplast Regenerirajuću kremu za njegu stopala koja će lako srediti ovaj problem. Redovitim korištenjem, njena intenzivna formula će obnoviti ekstremno suhu, ispucalu kožu i učiniti je glatkom i zdravom.

Kurje oči se sada mogu pojavljivati mnogo češće. Spriječite njihovu pojavu nošenjem široke obuće. Ako se pojave, odmah stavite Hansaplast Flastere protiv kurjih očiju.                                        

Priuštite si profesionalnu pedikuru s vremena na vrijeme.

Povezani članci

Povezani proizvodi