Feet in red flip flops with blue sky in background

Pripremite svoja stopala za ljeto – Uz pomoć naših stručnih savjeta do zdravih i prekrasnih stopala za samo pet dana.

Vrijeme čitanja 3 minuta
Prikaži više

Ljeto dolazi što znači da ćete uskoro nositi sandale ili hodati bosonogi. No, nakon duge zime u teškim cipelama i debelim čarapama, vaša stopala mogu imati suhu i zadebljalu kožu punu žuljeva. Preporučujemo Hansaplast flaster protiv žuljeva, kao i korištenje kreme za stopala. Pripremite svoja stopala za ljeto uz pomoć našeg petodnevnog programa njege koji će hidratizirati kožu vaših stopala te će opet izgledati atraktivno. 

 
Hansaplast intenzivna krema protiv zadebljane kože s 20 % ureje
Započnite s kupkom za stopala i nakon toga nastavite s intenzivnom njegom za stopala.

1. DAN: intenzivna njega s kupkom i kremom za stopala

Intenzivnu njegu stopala najbolje je započeti s kupkom. Temperatura kupke ne bi smjela biti viša od 36 °C. Stopala držite u kupki 10-15 minuta. Zatim uklonite višak zadebljane kože rašpicom ili kamenom plavcem. Nakon toga možete razmaziti svoje noge s Hansaplast intenzivnom kremom protiv zadebljane kože s 20 % ureje. Jednostavno nanesite kremu za stopala u tankom sloju, navucite par čarapa i uskočite u krevet. Ujutro će vaša stopala biti mekana poput bebine kože!

 
krema za stopala s urejom
Važno je svaki dan nanositi kremu za stopala s urejom.

2.- 5. DAN: nanosite kremu svaki dan

Redovita primjena kreme za stopala s urejom je izuzetno važna za zdrava i lijepa stopala.

Dr. Maike Kuhlmann iz Hansaplast Odjela za istraživanje i razvoj objašnjava: „Uz dobru njegu koža stopala ne postaje samo nježnija i ljepša, nego i bolje podnosi trenje i pritisak“.

Također tvrdi: „Idealno je svako jutro nakon tuširanja nanijeti hidratizirajuću kremu koja se lako upija. Preporučuje se i intenzivna masaža kože stopala prije spavanja s  Hansaplast intenzivnom kremom protiv zadebljane kože s 20 % ureje kako bi se krema apsorbirala i djelovala tijekom noći“.

 
Hansaplast flasteri
Hansaplast flasteri sadrže salicilnu kiselinu koja pomaže omekšati tvrdu i zadebljanu kožu.

3. DAN: intenzivni tretman protiv kurjih očiju i žuljeva

Ako imate kurje oči i žuljeve koji se ne mogu ukloniti uobičajenom njegom, vaša stopala trebaju poseban tretman. Na zahvaćenim područjima trebali bi 2-4 dana držati Hansaplast flastere protiv kurjih očiju sa salicilnom kiselinom ili Hansaplast SOS flastere protiv žuljeva s hidrokoloidnom kiselinom kako bi se debela i tvrda koža omekšala i lako uklonila na kraju tjedna.

pedikura
Skratite nokte, ali ih nemojte previše odrezati.

4. DAN: ljetna pedikura

Za prekrasna stopala jedino što još nedostaje su lijepi nokti. Kao prvo, nokte treba skratiti. Veoma je važno da ih se ne odreže previše, kako ne bi došlo do urastanja. Dr. Kuhlmann objašnjava: „Oblik nokta bi trebao pratiti njegovu prirodnu zakrivljenost, a krajevi moraju biti glatki“. Nepravilna površina može se izbrusiti, a kožica lagano gurnuti unazad. Nakon toga, nokti su spremni za lakiranje. 

 
sretna stopala
Vaša stopala su napokon spremna za svoj debi.

5. DAN: Vaša stopala su spremna za pokazivanje

Nakon petodnevnog intenzivnog programa, vaša su stopala spremna za ovosezonski debi. Kako bismo bili sigurni da nam žuljevi neće pokvariti zabavu, dr. Maike Kuhlmann savjetuje da uvijek imamo pri ruci nekoliko flastera za žuljeve. Kaže: „Hansaplast SOS flasteri protiv žuljeva direktno štite kožu odmah nakon nanošenja i nude 48-satno prianjanje te zaštitu od boli zahvaljujući Active Gel jastučiću".

 

Pripremite svoja stopala za ljeto uz Hansaplast kreme za stopala

Hansaplast za stopala

Kad sunce počne grijati, vrijeme je za uživanje na otvorenom. Koristite Hansaplast kako biste pripremili svoja stopala za ljetni debi i očuvali ih zdravima i lijepima cijelu sezonu. Uz pomoć Hansaplast SOS flastera protiv žuljeva trenutno ublažite bol izazvanu žuljevima i zaštitite zahvaćeno mjesto. Pritisak kurjih očiju smanjite i eliminirajte s Hansaplast flasterima protiv kurjih očiju čiji je aktivni sastojak salicilna kiselina. Za suhu kožu sa žuljevima nanesite Hansaplast intenzivnu kremu protiv zadebljane kože s 20 % ureje koja je idealna za vrlo suhu kožu.

 

Povezani članci

Povezani proizvodi