Image

Naišli ste na grubi dio – Evo kako ćete stopala sa suhom kožom i zadebljanim područjima pretvoriti u glatka i zdrava - i spremna za pokazivanje.

Vrijeme čitanja 2 minuta
Prikaži više

Uvod

Suha koža

Koža sadrži određenu količinu vlažnosti koja je potrebna kako bi ostala podatna i kako bi mogla podnijeti različite pritiske i vanjske utjecaje.
Suha koža na stopalima
Ništa neobično: suha koža na stopalima

Hidratacija kože se može smanjiti, uzrokujući suhu kožu stopala. Suha koža u kombinaciji s pritiskom ili trenjem nekog područja dovodi do nakupljanja zadebljanih područja. Koža nekih ljudi jednostavno je više suha od kože drugih. Uzrok tomu može biti genetička predispozicija pojave suhe kože ili dijabetes, kod kojeg je suha koža jedna od nuspojava. Koža ima tendenciju isušivanja sa starenjem. Također, duge, tople kupke mogu isušiti kožu.

Callus

Callus (latinska imenica, medicinski pojam) je prošireno područje tvrde kože koja se uglavnom manifestira na petama. Zadebljana koža se formira ako je koža izložena pritisku ili trenju (trljanju) tijekom duljeg vremenskog perioda. Vanjski sloj kože, epiderma, reagira nakupljanjem i formiranjem zadebljanja kože u slojevima. (medicinski izraz: hiperkeratoza).
Zadebljanje kože na stopalu
Stopalo s uobičajenim područjem zadebljane kože
Hiperkeratoza
Hiperkeratoza: jače zadebljanje rožnatog sloja

Uglavnom se manifestira na tabanu (dlanovi i prsti su također podložni) kao žućkasto zadebljanje. U većini slučajeva, ono je bezbolno. Jednom kad je stopalo izloženo ekstremnom i konstantnom pritisku, stanje kože se može pogoršati i u konačnici ispucati. Mala ili srednja zadebljanja su samo kozmetički ili estetski problem; osobito kad nosite otvorene cipele. Takva zadebljanja mogu prouzročiti bolnu i neugodnu formaciju zadebljane kože.

"Tanka je granica između estetskog problema i neugode"

Medicinska pozadina: stratum corneum (lat.cornea = rožnata koža) je najgornji sloj epiderme. Između rožnatih stanica (korneocita) nalaze se lipidi epiderme. Rožnati sloj - osobito donji treći sloj - tvori barijeru koja je stvarna barijera kože protiv utjecaja egzogenih faktora i endogenog gubitka hidratacije.

Tretman

Omekšajte stopala

Poduzmite potrebne korake kako biste omekšali suhu, zadebljanu kožu. Lako je - osobito ako započnete s lijekom! Nakon toga, važno je održavanje.

Zadebljanje kože je dio normalne zaštite kože od trljanja, pritiska i drugih vrsta lokalne iritacije, ali isto tako može uzrokovati ozbiljna zadebljanja i kurje oči na rukama i nogama. Tanka je granica između kozmetičkog ili estetskog problema i prepreke koja se može pojaviti čim koža na petama ispuca i sl. Konstantna i redovita njega, kao i omekšanje pogođenog područja uz pomoć proizvoda s aktivnim sastojcima poput ureje, pomoći će pri sprječavanju nastanka zadebljane kože i uklanjanju ovog stanja tijekom vremena.

Kupka za stopala

Pripremite stopalima kupku. Uronite ih u toplu vodu kojoj ste dodali sapun (koristite posebna sredstva za pranje stopala ili blage proizvode) i namačite petnaest do dvadeset minuta. Ovo pomaže u omekšavanju zadebljane kože stopala kako biste ju lakše odstranili.

Pročitajte više
Uklonite grubu kožu stopala

Koristeći posebnu rašpicu za stopala ili kamen plavac, uklonite grubu kožu stopala. Pazite kako ne biste uklonili previše - opipajte svoja stopala prije i nakon uklanjanja grube kože kako biste osjetili razliku. Usredotočite se na područje tabana, ruba peta i donjeg dijela pete, gdje je koža najviše zadebljana i suha.

Pročitajte više
Krema ili losion za stopala

Kad ste zadovoljni rezultatom, isperite i pomno osušite stopala.

Pamučne čarape

Zatim nanesite bogati sloj kreme ili losiona za stopala. Hansaplast nudi proizvode koji osiguravaju hidrataciju i njegu te smanjuju suhu i zadebljanu kožu, poput Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom koji sadrži ureju. Za dodatnu njegu, obucite pamučne čarape kako biste zadržali hidrataciju i omogućili upijanje kreme tijekom noći. Na ovaj način, krema djeluje dok vi spavate. Ponovite to tokom slijedećih nekoliko noći kako biste postigli maksimalni učinak. Rezultat: vaša stopala bi trebala biti mekanija i glatka.

 
Pročitajte više
Dnevna rutina

Kako biste stopala održali glatkima, svakodnevno koristite kremu za stopala, poput Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom. Uklopite stopala u svoju dnevnu rutinu njege. Savjet: pakiranje kreme za stopala stavite na policu uz losion za tijelo kako ju ne biste zaboravili nanijeti!

 
Pročitajte više

Savjet stručnjaka

Dr. Maike Kuhlmann
Dr. Maike Kuhlmann, Odjel za istraživanje i razvoj, Beiersdorf AG

Kreme za stopala s posebnim hidratantnim sastojcima, poput ureje, pomoći će u regeneraciji suhe i grube kože. Hansaplast Intenzivna krema s urejom sadrži prirodnu i visoko učinkovitu, hidratantnu ureju koja pruža dugotrajnu i intenzivnu hidrataciju, time smanjujući suhu i zadebljanu kožu.

"Intenzivna njega
uz pomoć učinkovitih sastojaka
će regenerirati suhu
i zadebljanu kožu."

 

Rješenje

Isprobajte ovaj proizvod:

Pametni proizvod koji će pomoći u uklanjanju zadebljanih dijelova i omekšati stopala. Uklonite, zaštitite i hidratizirajte!

 

Prevencija

Pametni način za sprječavanje pojave suhe i zadebljane kože

Redovito uklanjanje zadebljanja i korištenje posebnih hidratantnih krema za stopala, poput Hansaplast Intenzivne krema za stopala s urejom, pomoći će održati vaša stopala u dobroj formi.

Pročitajte više

Kreme za stopala s posebnim hidratantnim sastojcima, poput ureje (pr. Hansaplast Intenzivna krema za stopala s urejom), pomoći će u zadržavanju dragocjene hidratacije i regenerirati područja suhe i grube kože. Savjet: koristite masku prije odlaska u krevet. Nanesite bogati sloj kreme, obucite pamučne čarape i pustite da se krema upije preko noći.

Pročitajte više

Kako biste spriječili pojavu zadebljanih područja koja hodanje čine neugodnim, koristite poseban proizvod kao što je Hansaplast flaster protiv kurjih očiju koji će zaštititi zahvaćena područja od bolnog pritiska.

Pročitajte više

Povezani proizvodi