Image

SOS za kurje oči – Kurje oči hodanje pretvaraju u bolni čin. Odaberite pravu metodu kako biste ih se riješili!

Vrijeme čitanja 2 minuta
Prikaži više

Uvod

Kako nastaju kurje oči

Koža se sastoji od nekoliko slojeva. Vanjski sloj, epiderma, djeluje kao zaštitni sloj za dublje, osjetljivije slojeve kože.
Kurje oči
Kurje oči se najčešće formiraju na prstima, zbog pritiska
prikaz kurjeg oka
Medicinski prikaz kurjeg oka

Ako je koža izložena stalnom pritisku i trenju, npr. od neprikladnih cipela, ona će reagirati zadebljanjem gornjeg sloja kože  (pogledajte: Trenutna pomoć za suhu i zadebljanu kožu). Nastavi li se pritisak, osobito na određeno područje, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko s tvrdim središtem koje seže u dublje, osjetljivije strukture kože i uzrokuje bol. Ovo središte se naziva ”korijenom” kurjeg oka. Kurje oči se manifestiraju kao bijelo/sivo ili žuto/smeđe područje, ovisno o boji kože. Simptomi uključuju bol i oteklinu oko kurjeg oka, kao i neugodu od izravnog pritiska prilikom hodanja. Kurje oči najčešće se formiraju na vrhu nožnih prstiju i na vanjskoj strani malog prsta, tj. područja gdje je pritisak cipela najveći. Najbolniji oblik kurjih očiju je vrsta kod koje se kurje oko isprepliće sa živcima kože.     

Kurje oči se mogu formirati i na tabanu, kao i tzv. mekane kurje oči između nožnih prstiju gdje je koža vlažna od znoja i nedovoljnog sušenja.

 

Liječenje

Prvi korak je...

...zaustavljanje pritiska kako bi bol prestala: odaberite udobne cipele ili promijenite cipele. Zaštitite kurje oko s posebnim Hansaplast flasterom protiv kurjih očiju. On će zaustaviti daljnji pritisak i zaustaviti bol te istovremeno ukloniti kurje oko sa sastojkom za omekšavanje, salicilnom kiselinom.

 

Za jednostavno uklanjanje...

...kurjeg oka treba vam posebni flaster protiv kurjih očiju. Flaster će trenutno ukloniti pritisak te istovremeno ukloniti kurje oči sa svojim učinkovitim sastojkom (salicilnom kiselinom).
Hansaplast flaster protiv kurjih očiju

Korak 1

Hansaplast flaster protiv kurjih očiju postavite tako da središte pjene stavite točno iznad kurjeg oka, prije čega ste to područje očistili i osušili. Ostavite ga da djeluje i nakon dva dana zamijenite flaster.

 
Pročitajte više
Mlaka kupka

Korak 2

Nakon četiri dana omekšano kurje oko može se ukloniti u mlakoj kupki u koju ste stavili sol ili sapun. Kurje oko nemojte uklanjati oštrim predmetima, poput žileta i sl.

Pročitajte više
hidratizacija kremom

Korak 3

Po uklanjanju, područje na kojem je bilo kurje oko i okolnu kožu hidratizirajte kremom.

Kurje oko nemojte pokušati ukloniti oštrim predmetima! Posjetite liječnika ako kurje oko ne nestane ili i dalje ima bolni ”korijen”. Patite li od dijabetesa ili poremećaja u cirkulaciji, nemojte koristiti Hansaplast flastere protiv kurjih očiju i obratite se svom liječniku. Pročitajte upute o uporabi i letak za dodatne informacije.

Savjet stručnjaka

Image
Dr. Maike Kuhlmann, Odjel za istraživanje i razvoj, Beiersdorf AG
Image
Medicinski prikaz kurjeg oka

”Kako djeluje flaster protiv kurjih očiju? Hansaplast flaster protiv kurjih očiju sadrži aktivne sastojke koji omekšavaju kurje oko: salicilna kiselina u središtu pjenastog prstena omekšava strukturu držeći skupa rožnate stanice kurjeg oka..

”Jednostavno:
naš flaster djeluje protiv
kurjeg oka tako
da ga omekšava”

Koža kurjeg oka i međustanična tvar koja drži zajedno slojeve je opuštena, što dovodi do povećane hidratacije i omekšanja područja kako bi se kurje oko lakše uklonilo.

Rješenja

Isprobajte ove proizvode:

Pametni proizvodi iz naše linije koji će vam pomoći kod kurjih očiju, od prevencije do uklanjanja, pronalaze prava rješenja koja će vam omogućiti da nastavite hodati.

 

Isprobajte ove proizvode:

Najbolji način prevencije pojave kurjih očiju je vođenje brige o stopalima i nošenje prave obuće. Ipak, slabe točke, kurje oči i zadebljana koža su čest problem koji postaje učestaliji kako starimo.

Što možete poduzeti kako biste spriječili pojavu kurjih očiju:

Odaberite udobne cipele i često ih mijenjajte. Nošenje različitih cipela spriječit će pritisak i tragove istoga.

Svakodnevno se brinite o stopalima s posebnim kremama za stopala, poput Hansaplast Regenerirajuće masti za njegu stopala.

Povezani članci

Povezani proizvodi