Image

Zaštitite se od infekcija Hansaplast Bacteria Shield flasterima – Izvanredna zaštita sprječava nečistoće i bakterije te pomaže površinskim ozljedama da prirodno zacijele.

Vrijeme čitanja 3 minuta
Prikaži više

Djeca otkrivaju svijet komunicirajući s njim: vole dodirivati i osjećati, penjati se i igrati. Zabavne avanture često mogu rezultirati ranama i ogrebotinama - ali to nije razlog da zabavu zaustavite! Hansaplast Bacteria Shield flasteri nude učinkovitu zaštitu površinskih ozljeda, omogućujući mališanima da nastave istraživati. 

Premda posjekotine i ogrebotine ne dovode odrasle osobe do suza, rizik od zaraze ostaje. Primjena Hansaplast Bacteria Shield flastera omogućuje vam svakodnevni život bez stresa znajući da je vaša površinska ozljeda njegovana i zaštićena.

 

Trebam li zaista flaster?

Image
* Hansaplast flasteri štite od prljavština i bakterija.

Uobičajena mudrost prenesena tijekom godina kaže da je ostavljanje površinske ozljede na zraku najbolji pristup jer omogućuje površinskoj ozljedi da ‘diše’ i ‘prirodno zacjeljuje’. Suvremena znanstvena istraživanja dokazala su potpuno suprotnu teoriju: neophodna je pravilna njega površinskih ozljeda.

Oštećena koža idealna je za ulazak svih vrsta prljavština i bakterija u tijelo, što u budućnosti može rezultirati infekcijom. Mikroskopske bakterije su posvuda i nevidljive su golim okom. Uobičajeni simptomi infekcije su otekline, crvenilo  visoka temperatura i natečene žlijezde. U težim slučajevima infekcije se mogu proširiti na druge dijelove tijela i uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Infekcije su često bolne, odgađaju napredak izlječenja i postaju izvor smetnji i iritacije. Ako infekcija postane ozbiljna, možda će biti potreban i antibiotik - ukoliko smatrate da je površinska ozljeda zaražena, potražite liječničku pomoć. 

 
Hansaplast Bacteria Shield flasteri blokiraju 99% nečistoća i bakterija. Štiteći vašu površinsku ozljedu i održavajući je čistom, flasteri Hansaplast Bacteria Shield stvaraju idealne uvjete da ugrađeni mehanizmi zacjeljivanja vašeg tijela nesmetano rade. Iako mnogi i dalje smatraju da ostavljanje površinske ozljede u zraku (bez zaštite) potiče zacjeljivanje, pokazalo se da nanošenje flastera kako bi površinska ozljeda bila pokrivena i zaštićena podržava proces zacjeljivanja.

Osim što svojoj površinskoj ozljedi dajete najbolje šanse za brzo i zdravo zacjeljivanje, nanošenje Hansaplast Bacteria Shield flastera daje vam mir i omogućuje da zaboravite na površinsku ozljedu. Nastavite živjeti mirno, jer se Hansaplast pobrinuo za siguran život. 

Kako djeluju Hansaplast Bacteria Shield flasteri?

Image
* Hansaplast flasteri štite od prljavština i bakterija.

Hansaplast Bacteria Shield flasteri čine zaštitnu barijeru koja blokira 99% nečistoća i bakterija. Takav način pruža zaštitu od infekcije - korisna informacija u vremenima kada su posjeti liječniku dugotrajni, nezgodni i često teški za organiziranje.

Kako Hansaplast Bacteria Shield flasteri postižu visoki standard zaštite?

  • Posebno razvijen materijal odupire se prodiranju bakterija. Blokirajući 99% bakterija, Hansaplast Bacteria Shield flasteri smanjuju rizik od infekcije i omogućuju brzo, prirodno zacjeljivanje.
  • Većina Hansaplast Bacteria Shield flastera sadrži vodootporni materijal koji pomaže u sprječavanju ulaska bakterija u površinsku ozljedu. To znači da prirodni mehanizmi zacjeljivanja vašeg tijela mogu nesmetano raditi na djelovanju vanjskih čimbenika poput vode, klica i bakterija.
  • Snažno prianjanje pruža produljenu zaštitu. Ova pouzdana zaštita daje vam mir i omogućava da nesmetano živite svoj život.
  • Prozračni materijali omogućuju izlazak vlage iz površinske ozljede - važan čimbenik kako koža zacjeljuje.
Iako male posjekotine i ogrebotine uglavnom zacijele same prilično dobro, uvijek postoji rizik od zaraze. Simptomi infekcije mogu varirati od crvenila, oteklina i gnoja do ozbiljnijih zdravstvenih problema ako se infekcija širi. Izravna i učinkovita njega površinskih ozljeda s Hansaplast Bacteria Shield flasterima pomaže u sprječavanju infekcije i omogućuje prirodnim mehanizmima zacjeljivanje površinskih ozljeda. 

Kako je dokazana učinkovitost Hansaplast Bacteria Shield flastera?

Image
Voditelj našeg laboratorija za zdravstvenu zaštitu Simon Van Leeuwen.
Naš tim za istraživanje i razvoj temeljito je potvrdio naše Hansaplast Bacteria Shield flastere pomoću trofaznih in-vitro ispitivanja barijera kako bi ispitao njihovu učinkovitost.

Ovakav način uključivao je cijepljenje gipsanih traka u Petrijeve zdjelice nanošenjem kapljica suspenzije bakterija na vanjsku površinu. Zatim smo inkubirali trake na 37 ° C, blizu normalne temperature ljudskog tijela. Nakon uklanjanja traka iz inkubacije, izbrojali smo jedinice koje tvore kolonije (CFU) za mjerenje prisutnosti bakterija u petrijevim zdjelicama. Rezultati su bili zapanjujući: Hansaplast Bacteria Shield flasteri zadržali su 99% bakterija.
Ovo je uspostavljena metoda ispitivanja koja se temelji na međunarodnim standardima (DIN 58953-6). Koristi se za testiranje performansi različitih linija proizvoda Beiersdorf, kao što su naše linije Universal, Classic, Elastic, Sensitive, Aqua Protect, Extra Tough, Silicone Soft i Kids.

Povezani članci