flasteri za rane

Stručno povijanje rana – Pročitajte više o njegovanju najučestalijih malih rana i saznajte koji je pravi flaster za rane iz široke ponude Hansaplast flastera

Vrijeme čitanja 4 minuta
Prikaži više

Svako oštećenje kože pa čak i ono najmanje, zaslužuje posebnu pažnju i pravilnu njegu, kako bi rana pravilno zacijelila. Hansaplast flasteri za rane sadrže inovativnu medicinsku tehnologiju i dolaze u različitim oblicima, strukturama i veličinama, a najnovija generacija Hansaplast flastera sprječava formiranje ožiljaka i krasta.

 

Ogrebotine i posjekotine

Sprej za rane

Ako ste se posjekli ili ogrebli (pogledajte Trenutna pomoć: Posjekotine i ogrebotine): Najprije očistite i, po potrebi, dezinficirajte ranu. Pobrinite se da su strana tijela uklonjena iz rane.                                               

Kad rana jako krvari, kao što je ponekad slučaj s posjekotinama na licu ili prstu, zaustavite krvarenje tako što ćete sa sterilnim zavojem izvršiti pritisak.

Ovisno o mjestu gdje se rana nalazi, odaberite odgovarajući povoj za ranu. Veća ogrebotina, poput ogrebotine na koljenu, zahtijeva jači flaster, primjerice onaj linije Hansaplast Universal ili Elastic.

 

Žuljevi: nemojte ih probušiti

Flaster protiv žuljeva

Dobili ste žulj? Ako je cjelovit, odlučite želite li ga ostaviti nepokrivenog i pustiti da sam zacijeli. No, nalazi li se na mjestu gdje bi se mogao trljati uz nešto, primjerice ako se nalazi na rukama ili petama, obvezno ga zaštitite s Hansaplast SOS flasterom protiv žuljeva. On će zaštititi žulj i spriječiti puknuće gornjeg sloja kako bi isti mogao sam zacijeliti (pogledajte: Zbogom, žuljevi!).

 

Logistika tijela

Hansaplast Elastic flaster

Naši flasteri, poput Universal ili Elastic koji su dostupni u različitim veličinama traka ili duljinama povoja (koji se mogu odrezati na željenu veličinu) omogućit će dobar pokrov za ranu. No, ovisno o mjestu gdje se rana nalazi, postoje bolji izbori koji nude idealni oblik, veličinu, materijal ili lijepljenje prema vašim individualnim potrebama.

Nađite svoj idealni flaster u paleti Hansaplast proizvoda.

Ako želite prekriti male ogrebotine i posjekotine, zalijepite preko njih Hansaplast Classic Originalni flaster.

Veći dijelovi kože, poput koljena i mobilnih dijelova kao što su zglobovi izloženi kretanju i trenju, idealno se prekrivaju Hansaplast Elastic flasterima.

Nalazi li se vaša ozljeda na nedostupnom mjestu na koje je teško staviti flaster? Onda isprobajte Hansaplast flaster u spreju. Praktično se nanosi samo jednom rukom, čak i na nedostupna mjesta. Vodootporni sloj koži omogućuje disanje, a proizvod je blag prema koži.

 

Povijanje manjih opeklina

Zabluda je kako maslac umiruje opekline. Maslac nikad nemojte stavljati na opekline!

Njegujete li manju opeklinu kod kuće, najprije isperite područje mlazom hladne vode oko 10 minuta.
(Važno: nikad nemojte staviti maslac, masnoću ili prašak na opeklinu).

Posjekotine i abrazije kod djece: nezgode bez suza

Kako biste svojoj obitelji pružili najbolju njegu rana, opskrbite se flasterima različitih oblika i veličina. Također, pogledajte naš popis čime opremiti ormarić za lijekove.

 
Ozljede kod djece

Djeca često padaju dok se igraju ili bave sportom i zadobivaju posjekotine i ogrebotine. Postoji način zbrinjavanja rana koji je namijenjen samo djeci i uz koji brzo zaboravljaju nezgodu koju su doživjeli.

Pogledajte Disney FROZEN flastere s Elsom, Anom ili Olafom koji će oduševiti vašeg mališana i ukloniti ogrebotine, posjekotine i male površinske ozljede. 

Adolescenti koji se bave sportom će radije odabrati dugotrajnost Hansaplast Elastic flastera.

 

Zglobovi: ogrebotine na koljenima, laktovima i zglobovima prstiju

Hansaplast Elastic flaster

Pokrivanje rana na prstima, petama, zglobovima prstiju i koljenima je nezgodno jer su ti dijelovi tijela u konstantnom pokretu. Ali svakako je dobro to učiniti kako biste spriječili ulazak prljavštine u ranu.
Isprobajte specijalizirane flastere poput Hansaplast Elastic koji pružaju dugotrajnu zaštitu za te dijelove tijela i omogućuju veću pokretljivost.
Druga opcija: Korištenje tekućeg flastera, poput Hansaplast flastera u spreju. Pruža praktičnu i transparentnu zaštitu rana s aktivnim djelovanjem protiv bakterija. Naneseni sloj je fleksibilan, može se nanijeti čak i na nedostupna mjesta, vodootporan je (otporan i na tuširanje) te ga je potrebno nanijeti samo jednom.

 

Velike ogrebotine: XXL pokrivanje rana

Velike ogrebotine ili abrazije potrebno je prekriti kako bi bolje zarasle. Flasteri i zavoji koji podupiru vlažno zarastanje rane su idealni u ovom slučaju.

Najbolji uvjeti zarastanja

Nemojte se praviti hrabrima i pustiti ranu da sama zacijeli na suhom zraku, čak i ako je riječ o ogrebotini ili manjoj posjekotini: istraživanja su pokazala kako vlažni uvjeti ubrzavaju zarastanje te sprječavaju formiranje ožiljaka i krasta.

 

Osjetljiva koža?

Hansaplast sensitive flasteri

Niste veliki ljubitelj povijanja rana jer imate osjetljivu kožu? Onda odaberite Hansaplast Sensitive flaster.

Nudi hipoalergenu zaštitu rana, napravljen je od mekanog i prozračnog materijala te se bezbolno uklanja.

Povezani proizvodi