Image

Provjera ormarića s lijekovima – Kada ste zadnji put provjerili sadržaj vašeg ormarića s lijekovima? Uvijek biste u njemu trebali imati osnovne proizvode i set flastera

Vrijeme čitanja 3 minuta
Prikaži više

Iznimno je važno redovito održavati ormarić s lijekovima. Pročitajte naše savjete kako biste znali na što trebate pripaziti. Pokazat ćemo vam kako s lakoćom možete održavati svoj ormarić uz pomoć ovog jednostavnog popisa kojeg možete preuzeti.

Vrijeme Je Za Osvježenje Sadržaja Ormarića S Lijekovima

Image

1. Držite ormarić na pravom mjestu
Ovaj savjet vam se možda čini suvišan, no lijekove biste uvijek trebali držati na lako dostupnom i sigurnom mjestu te biste ih uvijek trebali ondje vratiti nakon korištenja. Pobrinite se da svi ukućani znaju gdje se taj ormarić nalazi.

Imate li u kući novorođenče ili malu djecu, napravite suprotno: Lijekove držite na hladnom i suhom mjestu koje se nalazi pod ključem i izvan je dohvata djece. Dobro ga organizirajte (nezgodno je tražiti uputstvo za primjenu lijeka koje ste ostavili negdje u kući kada ste ga zadnji put pročitali).

2. Provjerite rok trajanja i specifikaciju dobi
Pregledajte ormarić s lijekovima svakih šest mjeseci. Potrebno je provjeriti rok trajanja svakog lijeka. Budite oprezni i izbacite sve čemu je istekao rok trajanja, kao i sve antibiotike koji nisu do kraja iskorišteni. Nemojte ih bacati u smeće, već ih odnesite u ljekarnu. Djelatnici ljekarne će ih na siguran i ekološki način odložiti.

Provjerite dobnu specifikaciju i doziranje lijeka za djecu. Vrste lijekova koje djeca uzimaju se mijenjaju kako oni odrastaju, a tako se mijenja i doziranje. Pratite promjene i imajte zalihe onda kada i ondje gdje je potrebno.

Image

3. Provjerite imate li prave zavoje i proizvode za prvu pomoć
Važno je biti pripremljen: Većina nezgoda se događa u kući ili tijekom sportskih aktivnosti, zato je važno imati prave proizvode koji će vam pomoći kod posjekotina ili iščašenja zgloba. Dobro opskrbljeni ormarić s lijekovima može riješiti probleme u kritičnim trenutcima. Pregledajte Hansaplast liniju proizvoda i pronađite standardne proizvode, kao i posebna rješenja, poput Universal flastera ili Flastera u spreju koji štiti i one rane koje se nalaze na neuobičajenim mjestima.

4. Složite "putni" set
Zašto bi ormarić s lijekovima morao biti statičan? Logično je odabrati proizvode koje možete spremiti u torbu i ponijeti sa sobom u teretanu, na planinarenje ili putovanje, primjerice različiti flasteri.

5. Brojevi za hitne pozive
Prilikom nesreća svaka minuta može biti dragocjena, zato u ormariću uvijek imajte popis važnih telefonskih brojeva, poput hitne službe (112), liječnika ili ljekarne.

Popis Za Provjeru Sadržaja Ormarića S Lijekovima

Neka vaš ormarić uvijek sadrži ove proizvode osim lijekova koje uzimate redovito.
Svakih šest mjeseci provjeravajte sadržaj.

* Termometar
* Lijekove protiv bolova i glavobolje
* Lijekove protiv prehlade (lijekove za grlo i za snižavanje temperature, sprej za nos)
* Lijekove protiv probavnih smetnji
* Flastere u različitim veličinama (Hansaplast nudi široki izbor flastera, od vodootpornih, ekstra izdržljivih i za osjetljivu kožu, te prikladnih za djecu – uvijek imajte zalihu različitih flastera.
Hansaplast flaster u spreju za manje rane - osobito pogodan za putovanja
* Gazu i Hansaplast flastere kako biste mogli previti dublje posjekotine i ogrebotine
* Pincetu i škare
* Sprej koji će umiriti kožu i smanjiti podražaj svrbeža od ugriza insekata
* Gel za hlađenje, u slučaju da je došlo do iščašenja ili ozljeda (potrebno ga je čuvati u hladnjaku)
* Sterilne rukavice                                                                                                              

 

Ponekad je potrebno puno više od popunjavanja zaliha proizvoda. Važno je poznavanje novih, pametnih rješenja i proizvoda s dodatnim djelovanjem.

Dodatni Savjeti Za Putovanje:

Image

Za duge, gradske maratone

Pobrinite se da vam obuća, toplina i vlaga ne utječu na stopala. Hansaplast Silver Active sprej za stopalaflasteri protiv žuljeva pomoći će vam da hodate kilometrima.

Za aktivan odmor:

 Sigurna, dugotrajna i vodootporna zaštita: Neka se novi Hansaplast Aqua protect flaster nađe u vašoj putnoj torbi ako idete na aktivni odmor.

Povezani članci

Povezani proizvodi