Image

STOPALA SPREMNA ZA LJETO – Prije izlaganja pogledima i suncu stopala je potrebno pripremiti i njegovati kako bi bila i ostala lijepa, zdrava, nahranjena.

Vrijeme čitanja 3 minuta
Prikaži više

Kao i mi, tako i naša stopala jedva čekaju izaći iz tijesnih i teških zimskih cipela i uskočiti u laganu, otvorenu ljetnu obuću. Pritom je neophodno riješiti se ispucanih peta, zadebljane kože, žuljeva i nepravilnosti koje narušavaju izgled bosih nogu. Osim uljepšavanja, stopala zaslužuju i zaštitu od vanjskih utjecaja koji ih tijekom čitave ljetne sezone dodatno isušuju.
Saznajte kako stopala pripremiti za ljeto i održavati ih lijepim, svježima, mekima i hidriranima.

 

Suha I Ispucana Koža Stopala


 
Image

Suha koža stopala može ispucati, posebno na petama i ondje gdje je okolna koža zadebljana. Ispucane pete su čest problem stopala, osobito kada se elastičnost kože smanji. Isprva suha koža na petama može biti samo kozmetički problem, no ukoliko se predugo zanemaruje koža može puknuti. Ispucane pete tada prestaju biti samo estetski problem jer mogu ograničiti kretanje zbog bolova koje izazivaju. 

Hansaplast intenzivna krema protiv zadebljane kože s 20% ureje inovativna je kombinacija iznimno učinkovite koncentracije ureje koja smanjuje zadebljanja na koži i Aquaporin tehnologije. Formula učinkovito potiče hidrataciju kože i jamči dugotrajne rezultate. Za samo 4 dana koža će biti primjetno mekša i glatka.

 

Kurje Oči

Image

Ako je koža izložena stalnom pritisku i trenju, primjerice zbog neudobne obuće, ona će reagirati zadebljanjem gornjeg sloja kože (Otkrijte tajne trenutne pomoći za suhu i zadebljanu kožu). Nastavi li se ovaj pritisak na određeno područje, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko s tvrdim središtem koje seže u dublje, osjetljivije strukture kože gdje uzrokuje bol. Ovo bolno središte naziva se ”korijenom” kurjeg oka. Kurje oči se manifestiraju kao bijelo/sivo ili žuto/smeđe područje, ovisno o boji kože.

Hansaplast flaster protiv kurjih očiju trenutno uklanja bol uzrokovanu pritiskom i trenjem, te pomaže u liječenju kurjeg oka. Mekani, integrirani jastučić štiti zahvaćeno područje, dok salicilna kiselina omekšava kurje oko kako bi ga se lakše moglo ukloniti.

 

Svježina Stopala

Image

 Znojenje stopala sasvim je prirodna stvar. Stopala imaju više žlijezda znojnica od bilo kojeg drugog dijela tijela, čak njih oko 500 po kvadratnom centimetru. Znoj sam po sebi nema mirisa, no kada je stopalo dugo vremena zarobljeno u čarapi i cipeli, mikroorganizmi zaslužni za neugodan miris u tom vlažnom okruženju nalaze idealno okruženje (Doznajte kako njegovati stopala koja se znoje). 

Atletsko stopalo je učestala i zarazna gljivična infekcija koja, osim neugodnih mirisa, izaziva i ljuštenja te jak svrbež stopala, a osim sportaša pogađa i druge kategorije ljudi koji dugo borave u neadekvatnoj obuči. 

Hansaplast Silver Active dezodorans za stopala dezodorans za stopala pruža 48 sati sigurne zaštite od neugodnih mirisa stopala. Hansaplast sprej za stopala ima antibakterijsko djelovanje, a zahvaljujući ionima srebra pouzdano štiti od znoja i sprječava pojavu atletskog stopala. 

 

Žuljevi

Image

Žulj je područje izdignute kože koja je ispunjena tekućinom. Žuljevi se formiraju na rukama i stopalima uslijed trljanja i pritiska. Žuljevi na stopalima mogu nastati zbog nošenjem neudobne ili premale obuće, nakon tek nekoliko sati.

Koristite Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva kako biste uklonili žulj bez da ga probušite. Ovaj flaster za žuljeve djeluje trostruko: pomaže u uklanjanju dodatnog pritiska cipela na žulj, štiti osjetljivi sloj kože oko žulja te štiti od prljavštine i bakterija. 

 

Povezani članci

Povezani proizvodi