Image

Pravila ponašanja – Skidanje cipela u javnosti - da ili ne? Ako da, kad i gdje? Budite spremni uz Hansaplast sprej za stopala.

Vrijeme čitanja 1 minuta
Prikaži više

Pokazivanje tabana je dopušteno - da ili ne?

Postoji puno prilika kad je potpuno normalno skinuti cipele. Osim ako nije riječ o plaži, bazenu ili satu joge, smijete li skinuti svoje cipele u javnosti? Kako bilo, osjećajte se sigurno i zaštićeno uz Hansaplast sprej za stopala.

Image

Želite li vidjeti ženske prste kako se migolje na sjedalu do vas u vlaku? Ili kolegu koji sjedi preko puta vas u uredu koji je skinuo cipele ispod stola te pokazao svoje čarape koje možda čak imaju i rupe na sebi?

Bonton stopala lakši je nego što mislite - većina njega se sastoji od zdravog razuma, kao na primjer - uvijek nosite par čistih čarapa na sebi, posebno kad znate da će vas zatražiti da skinete cipele što je čest slučaj na aerodromima.

Ovdje su neki savjeti o bontonu stopala. 

DA

Pokažite lijepu pedikuru stopala u japankama – ali ne u uredu!
Skinite cipele na plaži, pored bazena ili u vrtu i pokažite prekrasnu pedikuru stopala (pogledajte naš članak: Kako ćete sami sebi napraviti dobru pedikuru)
Image
Koristite antiperspirant poput Hansaplast Silver Active ako se previše znojite – bit ćete zaštićeni od nastajanja neugodnog mirisa u slučaju da trebate skinuti cipele i/ili čarape.

NE

Image
Nemojte izuvati cipele ispod radnog stola, u restoranu ili na obiteljskoj večeri.
Nemojte nositi čarape koje ste nosili dan prije.
Ne stavljajte stopala na stol (osim ako niste kod kuće), na sjedala u javnom prijevozu, u kinima, itd..
Ne nosite niske čarape sa sandalama ili cipelama s remenčićima. Umjesto toga, koristite flastere protiv žuljeva da biste zaštitili svoja stopala od trenja i pritiska koji bi mogli uzrokovati žuljeve.

Modni sud: čarape ili sandale? Da, vi to možete!

Novi modni trend: mnogo stvari koje su dosad bile nespojive, sadd su dopuštene i moderne, poput nošenja čarapa sa sandalama ili štiklama.

Modno osvještene djevojke i žene vole kombinirati, a tko može odoljeti novom paru štikli za otvaranje sezone? Samo pripremite svoja stopala kako ne biste cipele skrivali u nekom kutu: ponesite Hansaplast SOS Flaster protiv žuljeva sa sobom namjeravate li puno hodati u novim štiklama ili sandalama.

Što vas odbija na stopalima?

Image
Christina B.(30), Hansaplast Product Manager, Beiersdorf AG © Hansaplast

”Stopala govore o osobi jednako kao njihove cipele ili ruke! Veliki broj ljudi zaboravlja stopala u svojoj dnevnoj rutini njege. 

"Malo brige puno znači."

Ne znam zašto, s obzirom na to da je to jednako lako kao lakiranje noktiju, uklanjanje kurjih očiju ili grube, zadebljanje kože. Dobro njegovana stopala su mnogo ljepši prizor.”

Povezani članci