Image

Zaštita površinskih ozljeda – Saznajte kako pravilna zaštita površinskih ozljeda može potaknuti brže i sigurnije obnavljanje

Vrijeme čitanja 3 minuta
Prikaži više

Zašto je potrebna zaštita površinskih ozljeda?

Držati površinsku ozljedu zaštićenom ključ je obnavljanja kože. Kad su izložene, površinske ozljede moraju se nositi s brojnim vanjskim čimbenicima kao što su voda i bakterije koje mogu dovesti do infekcije, oticanja ili drugih komplikacija. Nasreću, male rane i ozljede više nisu problem! S Hansaplast njegom očistite, zaštitite i njegujte ranu.
Image

Bakterije: Ako je nezaštićena, bakterije mogu prodrijeti u površinsku ozljedu, izazivati infekciju i usporiti proces obnavljanja.

Image
Voda: Vodootporni flaster nužan je za zaštitu površinske ozljede od vode. Voda može sadržavati bakterije ili nagrizajuće elemente, kao što je klor koji mogu značajno povećati rizik od pojave infekcije i dodatno usporiti proces obnavljanja. Bakterije i klice mogu lakše ući u površinsku ozljedu, stvarajući još veći rizik od infekcije.
Image

Vlažno zacjeljivanje: Zaštita površinske ozljede pomoću principa vlažnog zacjeljivanja poduprijet će prirodni proces ozdravljenja. Ova metoda koristi se u bolnicama za liječenje kroničnih ozljeda i za dokazano sigurnije, potpunije i brže obnavljanje s maksimalnim estetskim učinkom bez ožiljaka za razliku od sušenja površinske ozljede.

Pravila njega površinskih ozljeda za optimalno obnavljanje kože

Manje rane i ogrebotine su vrlo česte. Hansaplast vam donosi učinkovite proizvode za čišćenje, zaštitu i njegu rana. Zaštita ozljede dio je pravilne rutine njege površinskih ozljeda. U slučaju krvarenja zaustavite ga pritiskom koristeći, najbolje, sterilnu gazu. Nastavi li se krvarenje, s više gaze vršite i dalje pritisak na ozljedu i potražite savjet liječnika.


Image
ČIŠĆENJE: Čišćenje površinske rane od prljavštine i bakterija je nužan prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako bi se spriječili mogući problemi, pošpricajte Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože s udaljenosti od otprilike 10 cm po čitavom području površinske ozljede. Ponovite ako je potrebno te nježno osušite ranu tapkajući gazom oko rane.
 
Image

ZAŠTITA: Važno je zaštititi površinsku ozljedu od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ranu Hansaplast Universal flasterom koji najviše odgovara vašim potrebama. Svakodnevno mijenjajte flaster osim ako vam liječnik nije drugačije preporučio.

 
Image

OBNAVLJANJE: Pomozite obnavljanju kože s maksimalnim estetskim učinkom redovitim nanošenjem Hansaplast masti za obnavljanje kože. Mast se može koristiti na svim površinskim ozljedama u bilo kojoj fazi obnavljanja kože. Pažljivo nanesite tanak sloj masti 1-2 puta dnevno. Postupak ponavljajte dok površinska ozljeda u potpunosti ne bude obnovljena. Pripazite da ambalaža Hansaplast masti ne dođe u kontakt s površinskom ozljedom. Ako je potrebno, zaštitite površinsku ozljedu nekim od standardnih Hansaplast flastera kao što su Classic,Elastic, Universal ili Sensitive.

 

Koji flaster je pravi izbor za mene?

Image

Tražite vodootporni flaster? Hansaplast Aqua Protect nudi vodootpornu zaštitu. Idealan je za primjenu tijekom tuširanja, kupanja ili plivanja. Ne-ljepljivi jastučić štiti površinsku ozljedu dok pouzdano prianjanje osigurava da flaster ostane na mjestu.

 
Image

Trebate ekstra čvrst flaster? Hansaplast ekstra čvrst i vodootporan flaster napravljen je za ekstremne uvjete. Vodootporan i izdržljiv materijal pruža iznimno čvrsto prianjanje. Inovativna Hi-DRY TEX tehnologija jamči izdržljivost i pouzdanu zaštitu tijekom aktivnosti u prirodi, izvršavanja kućanskih poslova, vrtlarenja i vlastoručne izrade i ukrašavanja različitih predmeta.

 
 
Image

Tražite flaster za zglobove ili pokretne dijelove tijela? Hansaplast Elastic idealan je za primjenu na manjim površinskim ozljedama zglobova ili ostalim pokretnim dijelovima tijela. Materijal se rasteže zajedno s kožom za savršeno prilagođavanje svim vašim pokretima.

Potražite Hansaplast Elastic flastere i u praktičnom džepnom pakiranju.

 
Image

Želite zaštititi površinsku ozljedu na osjetljivoj koži? Hansaplast Sensitive nudi hipoalergenu i fleksibilnu zaštitu površinskih ozljeda. Mekan i prozračni materijal štiti ozljedu i omogućuje bezbolno uklanjanje.

 
Image

Tražite flaster za manje svakodnevne ozljede? Hansaplast Universal i Hansaplast Classic flasteri idealni su za sitne ogrebotine, opekline i porezotine. Ovi multifunkcionalni flasteri prozračni su, izdržljivi i pružaju zaštitu za sve vrste manjih površinskih ozljeda.

 

Pomozite boljem zacijeljivanju površinske ozljede

Mijenjajte flaster svaki dan osim ako je liječnik savjetovao drugačije. Ako flaster padne, odmah stavite novi. Svaki flaster koristite samo jednom.

Ne dirajte površinsku ozljedu! Ako postoji krasta, ne dodirujte ju i ne pokušavajte ukloniti. Ako je moguće, pokušajte smanjiti trenje oko područja površinske ozljede i nosite širu odjeću koja neće stvarati pritisak.

Držite površinsku ozljedu dalje od izvora sunčeve svjetlosti. Izlaganje suncu može dovesti do pojave hiperpigmentacije i ožiljaka.

Povezani članci