Image

Flasteri od elastične tkanine za fleksibilnu, izdržljivu zaštitu – Pouzdana zaštita za život u pokretu

Vrijeme čitanja 4 minuta
Prikaži više

Svima je poznata situacija: bavite se sportom, uređujete posebno zahtjevan dio vrta ili se igrate s djecom, a tada vas slučajna posjekotina ili ogrebotina iznenada pokvari planove. Mnogi od nas griješe kada samo zaustave krvarenje i nastavljaju s aktivnostima, misleći da će flaster samo smetati i ograničiti pokretljivost. Doista, mnogi vjeruju da će rana brže zacijeliti ako se ne pokrije i samo ostavi na zraku. 

Međutim, svaka posjekotina ili ogrebotina koja ostane izložena – bez obzira koliko malena bila – podložna je infekciji ako u nju uđu prljavština i bakterije. S Hansaplast ELASTIC linijom možete uživati u najboljem od oba svijeta: pouzdanoj zaštiti od prljavštine i bakterija u kombinaciji s dodatnom fleksibilnošću. To znači da možete nastaviti živjeti punim plućima, sigurni u spoznaji da je vaša rana zbrinuta i zaštićena.

Po čemu su posebni Hansaplast Elastic flasteri?

Image
Hansaplast Elastic flasteri su elastični i fleksibilni kako bi pružili pouzdanu zaštitu

Oslanjajući se na dugogodišnja istraživanja, Hansaplast je razvio liniju ELASTIC flastera kako bi pružio poboljšanu i još pouzdaniju njegu i zaštitu rana, bez obzira na izazove koje dan donosi. Ne možete uvijek predvidjeti što će se sljedeće dogoditi, ali možete se pouzdati u Hansaplast ELASTIC flastere koji će vas pritom zaštititi.

Hansaplast ELASTIC flasteri u podlozi imaju tkaninu koja se sastoji od čvrsto tkanih, fleksibilnih vlakana s hidrofobnom završnom obradom, za poboljšanje vodoodbojnosti, što znači da voda jednostavno klizne s površine. Čak i uz ovu poboljšanu vodoodbojnost, ekstra fleksibilni flasteri u liniji Hansaplast ELASTIC nude i bolju prozračnost, dopuštajući vlazi da izađe iz rane dok koža zacjeljuje.


 
Kao i svi ostali Hansaplast flasteri, linija ELASTIC pruža učinkovitu zaštitu od prljavštine i bakterija zahvaljujući Bacteria Shield tehnologiji. U kombinaciji sa vodoodbojnim svojstvima, Hansaplast ELASTIC flasteri dopuštaju prirodnim mehanizmima ozdravljenja vašeg tijela da djeluju nesmetano.

Ali to nije sve: njihova podloga od tkanine rasteže se i prilagođava vašoj koži dok se krećete. Zbog toga su ELASTIC flasteri idealni za sve manje rane na dijelovima tijela koji se neprestano kreću, kao što su ruke, koljena i laktovi. Hansaplast ELASTIC flasteri pružaju snažno prianjanje na većem području, osiguravajući da flaster ostane na svom mjestu – dok neljepljivi jastučić za ranu učinkovito štiti i ublažava pritisak na ranu. ELASTIC flasteri dolaze već izrezani, a imaju i zaobljene rubove, što smanjuje mogućnost neželjenog odljepljivanja. 

Razbijanje uobičajenih zabluda i mitova o njezi rana

Image
With the Hansaplast Elastic line, you can protect any cuts or grazes and keep busy in the garden.
Image
Small cuts and abrasions are no reason to stop children having fun.

Kada je riječ o njezi posjekotina i ogrebotina, neka se zrnca mudrosti prenose tijekom godina i postaju naširoko prihvaćena – ali nemojte zanemariti ni znanstvena istraživanja i doprinos modernih znanstvenih metoda. Pogledajmo tri primjera najčešćih zabluda:

 

1. "Posjekotina će bolje zarasti ako je ostavimo na zraku"

Ideja da rana brže ili bolje zacjeljuje ako je nepokrivena svakako je vrlo raširena, no istraživanja su pokazala da je netočna. Stavljanjem Hansaplast flastera rane ostaju pokrivene i zaštićene od prljavštine i bakterija, što pomaže u zaštiti od infekcija.

Također možete nanijeti Hansaplast mast za zacjeljivanje rana koja održava rane vlažnima – nešto za što se pokazalo da ubrzava proces zacjeljivanja, održava rane gipkima i smanjuje ožiljke.

 

2. "Ne brinite o toj ogrebotini: samo pustite djecu da budu djeca"

Postoje dokazi koji upućuju na to da djeca koja provode više vremena vani imaju veću vjerojatnost da će razviti snažan imunološki sustav. Međutim, sasvim je druga stvar dopustiti bakterijama da uđu u otvorenu ranu ukoliko je ostavimo nepokrivenom.

Ako bakterije nađu put do rane, mogu izazvati infekciju koja ometa prirodni proces zacjeljivanja. Osim toga, ako se infekcija proširi, može izazvati ozbiljne zdravstvene posljedice. Hansaplast ELASTIC flasteri su, rastezljivi i fleksibilni što znači da pružaju fleksibilnu i dugotrajnu zaštitu.

 

3. “Flasteri su neudobni i samo smetaju”

Neki flasteri izrađeni su od materijala koji su relativno nefleksibilni i slabo prianjaju, zbog čega mogu djelovati nezgrapno i neučinkovito. Međutim, asortiman Hansaplast ELASTIC izrađen je od vrlo fleksibilnog materijala koji se savija i prilagođava vašoj koži dok se krećete. To znači da možete neometano obavljati svoje svakodnevne zadatke dok i dalje uživate u sigurnoj njezi i zaštiti rana.

Tvrdnje potkrijepljene znanošću i istraživanjem

Inovacije i značajna poboljšanja u našoj liniji ELASTIC, posebice njezina poboljšana vodoodbojna svojstva, rezultat su godina istraživanja i razvoja. Razvoj bolje tkanine za naše flastere, primjena poboljšane hidrofobne završne obrade i pružanje boljeg ukupnog prianjanja bili su ključni fokusi ovog rada.
Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: Konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu. Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.

Za daljnje informacije o našim proizvodima molimo da nam se obratite putem KONTAKT OBRASCA.

Povezani članci