Image

Visoke potpetice – Čine žensku figuru elegantnijom, a hod senzualnijim.

Vrijeme čitanja 2 minuta
Prikaži više

Hodajte zdravo i moderno

To su one – cipele vaših snova. Sa "samo" 12 cm visine! I tako se vi pitate kako žena uopće može elegantno hodati s takvim potpeticama. Držite se ovih savjeta za spektakularan izgled.

Kupnja i priprema

Image

Kad isprobavate visoke potpetice, uzmite si vremena i prošetajte nekoliko krugova po odjelu s cipelama dok se ne osjećate ugodno. Obratite pozornost na kvalitetu: dobra koža, ugodni potplati i vrhunska izvedba neizostavni su. Ako niste 100% sigurni: prste odnosno noge podalje!

Savršeno vrijeme: vaša stopala i noge mijenjat će se tijekom dana. Zbog toga je cipele najbolje kupiti u vrijeme u koje ćete ih i nositi.

Početnice bi trebale početi s debljim potpeticama i postupno prelaziti na tanje, više modele. Čizme pružaju veću stabilnost i idealne su kao "početničke" potpetice.

Možete trenirati svoje mišiće i osjećaj za ravnotežu kao pripremu za nošenje visokih potpetica. Kao popratni efekt, time ćete vježbati i noge i stražnjicu. Jačajte svoje tetive rotirajući i istežući zglobove na kraju svakog vježbanja. Jave li se tijekom hoda žuljevi, spas su Hansaplast SOS flasteri protiv žuljeva. Hidrokoloidna tehnologija pomaže u bržem zacjeljivanju žuljeva, a iznimno snažno prianjanje drži flaster na rani danima.

 
Image

 

Hod i držanje najbolje je vježbati ispred zrcala.

Kad ste u visokim potpeticama, zapamtite: glavu gore, prsa van i trbuh unutra. Zatim lagano zamahnite jednom nogom i stavite je ispred druge.

Vježbajte na raznim podlogama. Počnite s tvrdom podlogom koja nije previše skliska. Kad steknete dovoljno samopouzdanja, nastavite vježbati na mekoj podlozi.

Njegujte svoja stopala

Ne nosite visoke potpetice cijelo vrijeme. To je dobro iz dva razloga: modnog i zdravstvenog. Vaše tetive i leđa zahvalit će vam ako redovito mijenjate niske pa visoke potpetice. Njegujte svoje noge kako bi potpetice izgledale bolje na vama.