Image

Zaštita površinskih ozljeda – Saznajte kako pravilna zaštita površinskih ozljeda može potaknuti brže i sigurnije obnavljanje

Vrijeme čitanja 4 minuta
Prikaži više

Zašto je potrebna zaštita površinskih ozljeda?

Držati površinsku ozljedu zaštićenom ključ je obnavljanja kože. Kada su izložene površinske ozljede moraju se nositi s brojnim vanjskim čimbenicima kao što su voda i bakterije koje mogu dovesti do infekcije, oticanja ili drugih komplikacija.
Image

Bakterije: Ako je nezaštićena bakterije mogu prodrijeti u površinsku ozljedu, izazivati infekciju i usporiti proces obnavljanja.

Image
Voda: Vodootporni flaster nužan je za zaštitu površinske ozljede od vode. Voda može sadržavati bakterije ili nagrizajuće elemente, kao što je klor, koji mogu značajno povećati rizik od pojave infekcije i dodatno usporiti proces obnavljanja. Bakterije i klice mogu lakše ući u površinsku ozljedu, stvarajući još veći rizik od infekcije.
Image

Vlažno zacijeljivanje: Zaštita površinske ozljede pomoću principa vlažnog zacjeljivanja poduprijet će prirodni proces ozdravljenja. Ova metoda koristi se u bolnicama za liječenje kroničnih ozljeda i za dokazano sigurnije, potpunije i brže obnavljanje s maksimalnim estetskim učinkom bez ožiljaka za razliku od sušenja površinske ozljede.

Pravila njega površinskih ozljeda za optimalno obnavljanje kože

Zaštita ozljede dio je pravilne rutine njege površinskih ozljeda. U slučaju krvarenja zaustavite ga pristiskom koristeći, najbolje, sterilnu gazu. Nastavi li se krvarenja, s više gaze vršite i dalje pristisak na ozljedu i potražite savjet liječnika.


Image
ČIŠĆENJE: Čišćenje površinske rane od prljavštine i bakterija je nužan prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako bi se spriječili mogući problemi, pošpricajte Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože s udaljenosti od otprilike 10 cm po čitavom području površinske ozljede. Ponovite ako je potrebno te nježno osušite ranu tapkajući gazom oko rane.
Image

ZAŠTITA: Važno je zaštititi površinsku ozljedu od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ranu Hansaplast flasterom koji najviše odgovara vašim potrebama. Svakodnevno mijenjajte flaster osim ako vam liječnik nije drugačije preporučio.

Image

OBNAVLJANJE: Pomozite obnavljanju kože s maksimalnim estetskim učinkom redovitim nanošenje Hansaplast masti za obnavljanje kože. Mast se može koristiti na svim površinskim ozljedama u bilo kojoj fazi obnavljanja kože. Pažljivo nanesite tanak sloj masti 1-2 puta dnevno. Postupak ponavljajte dok površinska ozljeda u potpunosti ne bude obnovljena. Pripazite da ambalaža Hansaplast masti ne dođe u kontakt s površinskom ozljedom. Ako je potrebno, zaštitite površinsku ozljedu nekim od standardnih Hansaplast flastera kao što su Classic, Elastic, Universal ili Sensitive.

Koji flaster je pravi izbor za mene?

Image

Tražite vodootporni flaster? Hansaplast Aqua Protect nudi vodootpornu zaštitu. Idealan je za primjenu tijekom tuširanja, kupanja ili plivanja. Ne-ljepljivi jastučić štiti površinsku ozljedu dok pouzdano prianjanje osigurava kako će flaster ostati na mjestu.

Image

Trebate ekstra čvrst flaster? Hansaplast ekstra čvrst i vodootporan flaster napravljen je za ekstremne uvjete! Vodootporan i izdržljiv materijal pruža iznimno čvrsto prianjanje. Inovativna Hi-DRY TEX tehnologija jamči izdržljivost i pouzdanu zaštitu tijekom aktivnosti u prirodi, izvršavanja kućanskih poslova, vrtlarenja i vlastoručne izrade i ukrašavanja različitih predmeta.

 
Image

Tražite flaster za zglobove ili pokretne dijelove tijela?Hansaplast Elastic idealan je za primjenu na manjim površinskim ozljedama zglobova ili ostalim pokretnim dijelovima tijela. Materijal se rasteže zajedno s kožom za savršeno prilagođavanje svim vašim pokretima.

Potražite Hansaplast Elastic flastere i u praktičnom džepnom pakiranju.

Image

Želite zaštititi površinsku ozljedu na osjetljivoj koži? Hansaplast Sensitive nudi hipoalergenu i fleksibilnu zaštitu površinskih ozljeda. Mekan i prozračni materijan štiti ozljedu i omogućuje bezbolno uklanjanje.

Image

Tražite flaster za manje svakodnevne ozljede? Hansaplast Universal i Hansaplast Classic flasteri idealni su za sitne ogrebotine, opekline i porezotine. Ovi multifunkcionalni flasteri prozračni su, izdržljivi i pružaju zaštitu za sve vrste manjih površinskih ozljeda.

Pomozite boljem zacijeljivanju površinske ozljede

Mijenjajte flaster svaki dan osim ako je liječnik savjetovao drugačije. Ako flaster padne odmah stavite novi. Svaki flaster koristite samo jednom.

Pročitajte više
Ne dirajte površinku ozljedu! Ako postoji krasta, ne dodirujte ju i ne pokušavajte ukloniti. Ako je moguće, pokušajte smanjiti trenje oko područja površinske ozljede i nosite širu odjeću koja neće stvarati pritisak.
Pročitajte više
Držite površinsku ozljedu dalje od izvora sunčeve svjetlosti. Izlaganje suncu može dovesti do pojave hiperpigmentacije i ožiljaka.
Pročitajte više

Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, obratite se liječniku. Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: Konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu. Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.

 Za daljnje informacije o našim proizvodima molimo da nas kontaktirate putem e-maila na www.beiersdorf.com.hr.
 

Povezani članci

Povezani proizvodi