Suha i zadebljana koža
Naišli ste na grubi dio?
Evo kako ćete stopala sa suhom kožom i zadebljanim područjima pretvoriti u glatka i zdrava - i spremna za pokazivanje.

Uvod

... Suha koža

Koža sadrži određenu količinu vlažnosti koja je potrebna kako bi ostala podatna i kako bi mogla podnijeti različite pritiske i vanjske utjecaje.
Hidratacija kože se može smanjiti, uzrokujući suhu kožu stopala. Suha koža u kombinaciji s pritiskom ili trenjem nekog područja dovodi do nakupljanja zadebljanih područja. Uzroci su različiti: Koža nekih ljudi je više suha od kože ostalih. Uzrok tome može biti genetička predispozicija pojave suhe kože, ili dijabetes, kod kojeg je suha koža jedna od nuspojava. Koža ima tendenciju isušivanja sa starenjem. Duge, tople kupke mogu isušiti kožu.
Ništa neobično: suha koža na stopalima

... Callous

Callus (latinska imenica, medicinski pojam) je prošireno područje tvrde kože koja se uglavnom manifestira na petama. Zadebljana koža se formira ukoliko je koža izložena pritisku ili trenju (trljanju) tijekom duljeg vremenskog perioda. Vanjski sloj kože, epiderma, regira nakupljanjem i formiranjem zadebljanja kože u slojevima. (medicinski izraz: hiperkeratoza).

Uglavnom se manifestira na tabanu (dlanovi i prsti su također podložni) kao žućkasto zadebljanje. U većini slučajeva, ono je bezbolno. Jednom kada je stopalo izloženo ekstremnom i konstantnom pritisku, stanje kože se može pogoršati i u konačnici ispucati (pogledajte: Trenutna pomoć za ispucale pete). Mala ili srednja zadebljanja su samo kozmetički ili estetski problem; osobito kada nosite otovrene cipele. Takva zadebljanja mogu prouzročiti bolnu i neugodnu formaciju zadebljane kože.

"Tanka je granica između estetskog problema i neugode"

Medicinska pozadina: Stratum corneum (lat.cornea=rožnata koža) je najgornji sloj epiderme. Između rožnatih stanica (korneocita) nalaze se lipidi epiderme. Rožnati sloj - osobito donji treći sloj - tvori barijeru, koja je stvarna barijera kože protiv utjecaja egzogenih faktora i endogenog gubitka hidratacije.
Stopalo s uobičajenim područjem zadebljane kože
Hiperkeratoza: jače zadebljanje rožnatog sloja
Povratak na vrh

Tretman

Omekšajte stopala

Poduzmite potrebne korake kako biste omekšali suhu, zadebljanu kožu. Lako je - osobito ako započnete s lijekom! Nakon toga, važno je održavanje.

Zadebljanje kože je dio normalne zaštite kože od trljanja, pritiska i drugih vrsta lokalne iritacije, ali isto tako može uzrokovati ozbiljna zadebljanja i kurje oči na rukama i nogama. Tanka je granica između kozmetičkog ili estetskog problema i prepreke koja se može pojaviti čim koža na petama ispuca i sl. Konstantna i redovita njega, kao i omekšanje pogođenog područja uz pomoć proizvoda s aktivnim sastojcima poput ureje, pomoći će pri spriječavanju nastanka zadebljane kože i uklanjanju ovog stanja tokom vremena.

  1. Pripremite stopalima kupku. Uronite ih u toplu vodu, kojoj ste dodali sapun (koristite posebna sredstva za pranje stopala ili blage proizvode), i namačite petnaest do dvadeset minuta. Ovo pomaže u omekšavanju zadebljane kože stopala kako biste ju lakše odstranili.
  2. Koristeći posebnu rašpicu za stopala ili kamen plavac, uklonite grubu kožu stopala. Pazite kako ne biste uklonili previše - opipajte svoja stopala prije i nakon uklanjanja grube kože kako biste osjetili razliku. Usredotočite se na područje tabana, ruba peta i donjeg dijela pete, gdje je koža najviše zadebljana i suha.
  3. Kada ste zadovoljni rezultatom, isperite i pomno osušite stopala.

  4. Zatim, nanesite bogati sloj kreme ili losiona za stopala. Hansaplast nudi proizvode koji osiguravaju hidrataciju i njegu te smanjuju suhu i zadebljanu kožu, poput Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom, koji sadrži ureju. Za dodatnu njegu, obucite pamučne čarape kako biste zadržali hidrataciju i omogućili upijanje kreme tijekom noći. Na ovaj način, krema djeluje dok vi spavate. Ponovite to tokom slijedećih nekoliko noći kako biste postigli maksimalni učinak. Rezultat: vaša stopala bi trebala biti mekanija i glatka.
  5. Kako biste stopala održali glatkima, svakodnevno koristite kremu za stopala, poput Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom. Uklopite stopala u svoju dnevnu rutinu njege. Savjet: Pakiranje kreme za stopala stavite na policu uz losion za tijelo, kako ju ne biste zaboravili nanijeti!

Pripremite se za veća područja suhe kože: Korištenje Hansaplast flastera protiv zadebljane kože pomoći će u uklanjanju iste, jednom kada ste ga stavili na zahvaćeno područje.

Hansaplast flaster protiv zadebljane kože pomaže u uklanjanju zadebljane i grube kože, tako što stvara hidratantno okruženje koje omekšava kožu i obnavlja njeno prirodno stanje. Nakon njegovanja zadebljane kože flasterom, omekšana koža se može lako ukloniti. Nosite ga ispod čarapa ili tajica, a on će omekšati kožu.


Savjet stručnjaka

Kreme za stopala s posebnim hidratantnim sastojcima, poput ureje, pomoći će u regeneraciji suhe i grube kože. Hansaplast Intenzivna krema s ureom sadrži prirodnu i visoko učinkovitu, hidratantnu ureju koja pruža dugotrajnu i intenzivnu hidrataciju, time smanjujući suhu i zadebljanu kožu..

"Intenzivna njega
uz pomoć učinkovitih sastojaka
će regenerirati suhu
i zadebljanu kožu."

Dr. Maike Kuhlmann, Odjel za istraživanje i razvoj, Beiersdorf AG
Povratak na vrh

Rješenje

Isprobajte ove proizvode:

Pametni proizvodi koji će pomoći u uklanjanju zadebljanih dijelova i omekšati stopala. Uklonite, zaštitite i hidratizirajte!

 Krema i piling protiv zadebljane kože

Povratak na vrh

Prevencija

Pametni način za spriječavanje pojave suhe i zadebljane kože

  1. Redovito uklanjanje zadebljanja i korištenje posebnih hidratantnih krema za stopala, poput Hansaplast Intenzivna krema za stopala s urejom, pomoći će održati vaša stopala u dobroj formi.

  2. Kreme za stopala s posebnim hidratantnim sastojcima, poput ureje (pr. Hansaplast Intenzivne kreme za stopala s urejom), pomoći će u zadržavanju dragocjene hidratacije i regenerirati područja suhe i grube kože. Savjet: Koristite masku prije odlaska u krevet: Nanesite bogati sloj kreme, obucite stopala i pustite da se krema upije preko noći.

  3. Kako biste spriječili pojavu zadebljanih područja koja hodanje čine neugodnim, koristite posebne proizvode kao što su Hansaplast zaštitni jastučići za kurje oči ili Flaster protiv zadebljane kože, koji će zaštititi zahvaćena područja od bolnog pritiska.
  4. Isprobajte Hansaplast Kremu za zagrijavanje stopala u zimi i kad god su vam stopala hladna - stopala će vam se zagrijati, te biti njegovana i hidratizirana.
Povratak na vrh

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Gore navedeni savjeti ili preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte uputstva za uporabu koja se nalaze u pakiranju proizvoda. Posavjetujte se s liječnikom u svezi naših savjeta i vašeg medicinskog stanja.