Znojna stopala
Tako svježa, tako slobodna...
Želite li se dobro osjećati svaki put kada skinete cipele? Sad to možete. Od sada više nema neugodnih mirisa i znojnih stopala - uživajte u svježini stopala tijekom čitave godine!

Uvod

Zašto mi smrde stopala?

Stopala se mogu znojiti i razviti neugodni miris. To nije ništa zbog čega se trebate sramiti!
Kako se svako stopalo znoji i većinom je zarobljeno u čarapama i cipelama, ovo je prirodna stvar. Interakcija ova dva faktora zajedno s bakterijama uzrokuju pojavu neugodnih mirisa. Stopala imaju više žlijezda znojnica od bilo kojeg drugog dijela tijela (oko 500 po kvadratnom centimetru). Znoj sam po sebi ne smrdi, no stopalo je zarobljeno u čarapi i cipeli, a mikroorganizmi tu nalaze idealnu okolinu. Oni se množe u vlažnom i toplom okruženju. Proizvodi njihovog metabolizma često uzrokuju neugodne mirise.
Povratak na vrh

Tretman

Brzo rješenje za znoj i miris

Smrad stopala može biti neugodan. Osim dobre higijene stopala (pranja, korištenja krema i praška za stopala i dr. - pogledajte: Prevencija), dezodoransi za stopala ili anti-perspiranti su ključni za smanjenje znojenja i neugodnih mirisa stopala.             

Sprej za stopala diskretnih mirisa bit će vam od pomoći tijekom toplog i vlažnog vremena: Hansaplast nudi dva rješenja, ovisno o vašim potrebama. Oba se mogu koristiti dnevno jer su dermatološki testirani i nježni prema koži.

Hansaplast Fresh Active svježeg je mirisa, pouzdan dezodorans koji će zaštititi vaša stopala od neugodnih mirisa i održati ih svježim čitav dan. Koristite sprej nakon kupanja i tuširanja za ugodni osvježavajući osjećaj i spriječiti atletsko stopalo. Znojite li se mnogo, upotrijebite Hansaplast Silver Active sprej za stopala. Ovaj novi, visoko učinkoviti anit-perspirant pouzdano će zaštititi od neugodnog mirisa i znojenja do 48 sati. Anti-perspirant djeluje svojiim poznatim aktivnim sastojkom aluminij klorid heksahidratom. Proizvod sadrži ione srebra koji svojim visoko učinkovitim antibakterijskim svojstvima djeluju na nastajanje neugodnih mirisa stopala. Antibakterijsko djelovanje Hansaplast Silver Active spreja spriječava i pojavu atletskog stopala.

Koristite Hansaplast Silver Active sprej za stopala i ostanite suhi

Savjet stručnjaka

"Ovako djeluje nova, visoko učinkovita tehnologija: Bakterije koje uzrokuju neugodne mirise smatraju se jednim od glavnih uzroka neugodnog mirisa tijela i stopala. Ovdje nastupa Hansaplast Silver Active sprej za stopala. Neugodne mirise je nemoguće izbjeći kao i znoj, koji prije djelovanja bakterija nema mirisa.

"Spriječavanje neugodnih mirisa
stopala pretpostavlja
uklanjanje bakterija
koje ga uzrokuju."

Silver Active to onemogućuje. Čini uz pomoć tehnologije srebra. Aktivni anti-bakterijski kompleks s ionima srebra, sadržan u ovoj najnovijoj generaciji dezodoransa, učinkovit je čak i u maloj koncentraciji protiv bakterija: uništava stanične membrane bakterija, utječu na njihov metabolizam i DNA genetičke podatke, te tako smanjuju daljnji razvoj bakterija. Nastajanje neugodnih mirisa stopala je tako onemogućeno. Ne iritira kožu jer ne sadrži alkohol i dermatološki je testiran."
Dr. Maike Kuhlmann, Odjel za istraživanje i razvoj, Beiersdorf AG
Aktivni sastojak protiv bakterija: ioni srebra
Povratak na vrh

Rješenje

Isprobajte jedan od ovih proizvoda:

Koristite jedan od ovih učinkovitih sprejeva koji su blagi prema koži i pomažu stopalima da ostanu suha i svježa.
Povratak na vrh

Prevencija

Ostanite suhi

Relativno je jednostavno kontrolirati većinu slučajeva neugodnog mirisa stopala. Evo nekoliko jednostavnih naputaka:
  1. Održavajte stopala čistima. Stopalima priuštite kupku s mlakom vodom, umjesto brzinskog pranja tijekom tuširanja. Koristite antibakterijski sapun ili sredstva za pranje stopala na biljnoj bazi (pr.kadulja) ukoliko se vaša stopala prekomjerno znoje (za druge je dovoljan obični sapun ili gel za tuširanje) - te osušite stopala mekim ručnikom, a posebnu pažnju posvetite područjima između stopala.
  2. Dnevno nanosite hidratantnu kremu, poput Hansaplast Repair & Care. Ljeti, ili kada se prekomjerno znojite, koristite prašak za bolji ili suši osjećaj.

  3. Jednom ili dva puta dnevno promijenite čarape. Svaki put obucite čisti par. Kupujte čarape od prirodnih materijala, pamuka ili vune, kako bi vaša stopala mogla disati. (Nemojte kupovati hi-tech čarape koje sadrža ione srebra). Perite ih na visokim temperaturama kako biste održali higijenu. Nosite li tenisice, posebne čarape osmišljene posebno za sportaše mogu smanjiti znojenje i neugodne mirise. Ako su vam čarape vlažne, odmah ih promijenite.
  4. Birajte cipele koje su udobne i nisu preuske. Mijenjajte cipele s vremena na vrijeme; osobito izbjegavajte oblačiti vlažne, znojne cipele na čista i svježa stopala.

  5. Svakodnevno koristite dezodorans koji je nježan prema koži stopala, poput Hansaplast Fresh Active dezodoransa za stopala, ili anti-perspirant poput Hansaplast Silver Active spreja. Tako ćete u svakom trenu bez brige moći skinuti cipele!

Povratak na vrh

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Gore navedeni savjeti ili preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte uputstva za uporabu koja se nalaze u pakiranju proizvoda. Posavjetujte se s liječnikom u svezi naših savjeta i vašeg medicinskog stanja.