Ispucale pete
Bez pukotina, molim!
Korak po korak i suha koža može dovesti do pojave ispucalih stopala. Ovako će vaše pete ponovo postati glatke.

Uvod

Ekstremni oblik suhe kože: zašto koža na petama puca

Suha kože može ispucati, osobito na petama i ondje gdje je okolna koža zadebljana. To nije dobro stanje jer se ovi ispucali dijelovi mogu upaliti i biti iznimno bolni.

Ispucale pete su čest problem stopala, osobito kada se elastičnost kože smanjuje (uglavnom s godinama), i često ih se naziva fisurama na peti. Isprva one mogu biti samo estetski i kozmetički problem, no kada te rane uslijed zanemarivanja postanu preduboke, mogu postati i prebolne da biste na njima stajali.

Najčešći razlog
pojave ispucalih peta:
zanemarena njega stopala

Neki ljudi prirodno imaju suhu kožu koja je predodređena za pucanje. Ponekad, mehanički faktori mogu pojačati pritisak na zadebljanu suhu kožu oko pete (tj.hodanje, dugo stajanje, otvorene cipele).
Suha kože može ispucati, osobito na petama.
Ispucale pete: od okomitih do bolnih
Povratak na vrh

Tretman

Riješite problem ispucale kože

Ispucale pete najčešće nastaju uslijed suhe i zadebljane kože (kseroza). Tretman se fokusira na zatvaranje rana, kao i smanjivanje zadebljane kože koja ju okružuje. To i nije lako, s obzirom da je koža oko ruba pete osobito debela. Konstantna njega, hidratacija kremama koje sadrže ureju i uklanjanje zadebljane kože s kamenom plavcem će pomoći.        

Hansaplast je osmislio visoko učinkovitu Regenerirajuću mast za njegu stopala koja će efikasno riješiti problem. Aktivno obnavlja ekstremno suhu, ispucalu kožu na stopalima, te ju čini glatkom i zdravom. Kliničke studije su pokazale vidljive rezultate nakon samo 4 dana*                                                                        

*88% korisnika svjedoči kako je koža glatka i zdravija nakon 4 dana - vidljivo i osjetno.                                                         

Izvor: Dermatološka studija na 32 ispitanika

Njega ispucanih peta

Nikad nemojte pokušati ukloniti tvrdu kožu uz pomoć žileta ili nekog drugog oštrog objekta. Osim što biste mogli ukloniti previše kože, postoji mogućnost oštećenja dubljih slojeva kože i razvijanja infekcije. Za dodatne informacije pročitajte uputstva za uporabu proizvoda.

Savjet stručnjaka

"Ispucala koža na petama je uobičajeni problem uzrokovan ekstremno suhom i zadebljanom kožom. Hansaplast Regenerirajuća mast za njegu stopala je klinički odobrena trenutna pomoć i njega za ispucala stopala, zahvaljujući svojoj zaštitnoj barijeri koja štiti ispucalu kožu od vanjskih utjecaja i čini je hidratiziranom. Tako stvara idealno okruženje za učinkovite sastojke i poboljšava prirodni proces regeneracije kože. Ne sadrži mirise i konzervanse.

"Pronašli smo način kako obnoviti ekstremno suhu, ispucalu kožu"

Dr.Maike Kuhlmann, Odjel za istraživanje i razvoj, Beiersdorf AG
Povratak na vrh

Rješenje

Isprobajte jedan od ovih proizvoda:

Poduzmite prave mjere kako biste omekšali pete - s mašću koja će omekšati i obnoviti, i to veoma brzo.

Povratak na vrh

Prevencija

Pametni način za spriječavanje pojave ispucalih peta

  1. Istražite uzrok problema, bez obzira radi li se o zanemarivanju njege, sezonskim utjecajima (ispucale pete su češće u ljeti kada hodamo bosi po površinama) ili drugom.

  2. Ključno je konstantno raditi na uklanjanju tvrde kože na petama. To je važno jer ispucala koža neće zarasti ukoliko suvišna zadebljana kože nisu uklonjena. Redovito održavanje je najbolji način spriječavanja ponovne pojave problema.

  3. Kamen plavac ili metalna rašpica za stopala može smanjiti količinu tvrde kože. Stopala je najbolje njegovati kada je koža na njima omekšala, tj. nakon tuširanja ili kupanja.

  4. Nanesite hidratantnu kremu s urejom (pr. Hansaplast Intenzivnu kremu za stopala s urejom) dva puta dnevno kako biste riješili problem.
  5. Provjerite svoje cipele i hod kako biste vidjeli što sve doprinosi nastajanju problema. Konzultirajte ortopeda ili liječnika kako biste se posavjetovali o nošenju uložaka koji bi promijenili vaš način hoda i onemogućili stvaranje tvrde kože.
Povratak na vrh

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Gore navedeni savjeti ili preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte uputstva za uporabu koja se nalaze u pakiranju proizvoda. Posavjetujte se s liječnikom u svezi naših savjeta i vašeg medicinskog stanja.