Što je to?

Capsicum ima dugu tradiciju kao moćan i aktivan sastojak u medicini. Uzgaja se i bere u toplijim djelovima svijeta. Plodovi, koji sadrže najveću količinu specifično tvrde tvari, se koriste u medicinske svrhe. Suhi plod capsicuma je moćni lokalni stimulans i vanjskom uporabom stimulira cirkulaciju krvi, izravno utječe na receptore boli i percepciju boli. Danas, tretman s crvenim papričicama ili njihovom aktivnom supstancom capsaicinom ima široku primjenu u medicini.

Kako djeluje?

Capsicum ima dugu tradiciju kao moćan i aktivan sastojak u medicini. Uzgaja se i bere u toplijim djelovima svijeta. Plodovi, koji sadrže najveću količinu specifično tvrde tvari, se koriste u medicinske svrhe. Suhi plod capsicum je moćni lokalni stimulans i vanjskom uporabom stimulira cirkulaciju krvi, izravno utječe na receptore boli i percepciju boli. Danas, tretman s crvenim papričicama ili njihovom aktivnom supstancom capsaicinom ima široku primjenu u medicini.

Uzroci boli

Istezanje mišića i napetost, koji uzrokuju bolove u vratu i ramenima ili donjem dijelu tijela, najčešći su uzroci bolova. Ova bol se često naziva mišićno-skeletalnim poremećajem. Moderni način života i monotoni položaj u uredu, nedovoljnost ili izostanak vježbanja i pretilost dovode do povećane mogućnosti pojave bolova u mišićima i leđima.

Kako se manifestira?

Smanjena cirkulacija krvi u gustom mišićnom tkivu uzrokuje smanjenu opskrbu kisikom i hranjivim tvarima, kao i povećanju metaboličkih nusproizvoda. To stimulira živčane stanice na slanje poruka o bolovima u moždanu kralježnicu i naposljetku u mozak. Jednom kada je percipirana u mozgu, bol uzrokuje brojne različite fizičke reakcije poput kontrakcije mišića, koja pogoršava bol.