The technology

Toplinske stanice Hansaplast terapeutskog toplinskog flastera sadrže prirodne sastojke, kao što su željezo u prahu, sol i ugljen. Kada se vrećica otvori, željezo reagira s kisikom u zraku, a energija i toplina se otpuštaju. Sol i ugljen djeluju kao modulatori i ubrzavaju kemijsku reakciju. Kada se samoljepljivi jastučić stavi na kožu, osjećaj topline se razvija u roku od 30 minuta. Efekt topline traje 8 sati, pri konstantnoj temperaturi od cca.40 stupnjeva Celzijusa.

Kako pomaže

a. Stimulira krvotok: Toplina potiče cirkulaciju krvi, time što širi krvne žile. Time se povećava prijenos vitalnog kisika i hranjivih tvari u stanice mišićnog tkiva - prvi korak u procesu samo-izlječenja.                            

b. Pojačava izlučivanje metaboličkih nusproizvoda: Otpadni materijali koji nastaju u staničnom tkivu i mišićima se lakše izlučuju povećanim protokom krvi.                                                                                                     

c. Umanjuje bol: Napetost smanjena toplinom, umiruje i opušta, te povećava pokretljivost.

Uzroci boli

Istezanje mišića i napetost, koji uzrokuju bolove u vratu i ramenima ili donjem dijelu tijela, najčešći su uzroci bolova. Moderni način života i monotoni položaj u uredu, nedovoljnost ili izostanak vježbanja i pretilost dovode do povećane mogućnosti pojave bolova u mišićima i leđima.

Kako se manifestira?

Smanjena cirkulacija krvi u gustom mišićnom tkivu uzrokuje smanjenu opskrbu kisikom i hranjivim tvarima, kao i povećanje metaboličkih nusproizvoda. To stimulira živčane stanice na slanje poruka o bolovima u moždanu kralježnicu i naposljetku u mozak. Jednom kada je percipirana u mozgu, bol uzrokuje brojne različite fizičke reakcije poput kontrakcije mišića, koja pogoršava bol.