• 1/1 green and protect
 • 1/1 green and protect

GREEN & PROTECT flaster

0
Broj recenzija
Eco-friendly zaštita rana
Iznimno čvrsto prianjanje
Napravljeni od prirodnih vlakana*
100% klimatski neutralan proizvod**

Detalji

GREEN & PROTECT

GREEN & PROTECT je naš prvi korak prema održivoj zaštiti rana. Inovativni flaster spaja eco-friendly materijale uz kontinuirano pružanje pouzdane Hansaplast kvalitete. Potrudili smo se pronaći još izdržljivije materijale za sastavne dijelove našeg flastera. 

*Jastučić za ranu i podloga su napravljeni od prirodnih vlakana te su u potpunosti biorazgradivi. Svi materijali biljnog podrijetla izvorno potječu iz FSC® certificiranih šuma (Beiersdorf FSC® licencirani broj je FSC® N003710).

**Električna energija korištena u proizvodnom procesu potječe iz 100% obnovljivih izvora. Sve ostale emisije nadoknađene su kroz certificirane projekte pošumljavanja. 

Naši GREEN & PROTECT flasteri iznimno čvrsto prianjanju te su vodootporni i izdržljivi. Neljepljiv jastučić za ranu ublažuje i štiti ranu.

Image

 

*Hansaplast flasteri blokiraju 99% prljavštine i bakterija.

Flasteri su dostupni

 • u obliku traka različitih veličina koji zatvaraju čitavo područje oko rane i
 • kao povoji koji se mogu odrezati po željenoj veličini 
Image
Image

Vodootporani i izdrživ materijal.

*Dermatološki dokazana kompatibilnost s kožom.

 

Primjena

Image

 1. Čišćenje

Čišćenje površinske ozljede od prljavštine i bakterija je nužan prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako biste spriječili moguće upale i infekcije, pošpricajte Hansaplast sprej za dezinfekciju rana, s udaljenosti 10 cm, po čitavom području površinske ozljede. Ponovite po potrebi, zatim nježno osušite ranu i površinsko područje.

Važno: manje površinske ozljede brzo će prestati krvariti. Ako se krvarenje nastavi, ozljedu pritisnite sterilnom gazom i potražite liječničku pomoć.

Pročitajte više
Image

 2. Zaštita

Sljedeći korak je zaštita površinske ozljede od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ozljedu Hansaplast flasterom koji najviše odgovara vašim potrebama. Promatrajte površinsku ozljedu i svakodnevno mijenjajte flaster, osim ako vam liječnik nije preporučio drugačije.
Pročitajte više
Image

3. Obnavljanje

Pomozite da vaša rana zacijeli sigurno, brzo i uz manji rizik od stvaranja ožiljaka. Redovito nanosite Hansaplast mast za obnavljanje kože dok površinska ozljeda u potpunosti ne zacijeli. Oprezno dodajte tanak sloj jednom ili dva puta na dan. Pripazite da ambalaža Hansaplast masti za obnavljanje kože ne dođe u doticaj s ranom. Hansaplast mast za obnavljanje kože može se koristiti na manjim površinskim ozljedama i u bilo kojoj fazi procesa zacjeljivanja. Ako je potrebno, pokrijte ranu flasterom, sterilnom gazom ili oblogom. 
Pročitajte više

Veličina pakiranja

Product Content


Proizvod Vrsta Veličina Količina
Proizvod: GREEN & PROTECT
1 m x 6 cm
Vrsta: Package Size Image Veličina: 10 cm x 6cm
Količina: 10 komada
Proizvod: GREEN & PROTECT
20 flastera
Vrsta: Package Size Image Veličina: 22 x 72 mm
30 x 72 mm
Količina: 14 flastera
6 flastera

Često postavljana pitanja (8)

 •  1. Koliko često se flaster mora mijenjati?

  Standardni postupci prve pomoći savjetuju svakodnevnu promjenu flastera zbog higijenskih razloga.
 • 2. Je li bolje ostaviti manje rane da se osuše na zraku ili staviti flaster?

  Iako mnogi i dalje smatraju kako ostavljanje površinske ozljede na zraku, bez zaštite potiče zacjeljivanje, pokazalo se da zaštita površinske ozljede odgovarajućim flasterom ubrzava obnavljanje kože. Hansaplast flasteri pružaju pouzdanu zaštitu sve dok rana u potpunosti ne zacijeli. 
 •  3. Kada se moram posavjetovati s liječnikom?

  Preporučujemo da kontaktirate medicinskog stručnjaka u slučaju sljedećih okolnosti:
  • rana je duboka ili krvari
  • rana pokazuje znakove infekcije (crvenilo, svrbež, oticanje...)
  • ako su u rani strani predmeti
  • u slučaju ugriza životinje ili čovjeka
  • ako je rana na licu
  • ako ozlijeđena osoba nije cijepljena protiv tetanusa
  • i kad god imate neko pitanje ili nejasnoću.

 •  4. Što napraviti ako se rana inficira ili zagnoji?

  Obvezno kontaktirajte liječnika u slučaju infekcije. Simptomi infekcije uključuju gnoj, oticanje, crvenilo, bol, svrbež ili peckanje. Dođe li do infekcije, potražite liječnički savjet ili pomoć.
 •  5. Koji su Hansaplast flasteri eco-friendly?

  Naša GREEN & PROTECT linija njege je naša prva eco-friendly linija flastera gdje smo uzeli u obzir sve sastavne dijelove preparata i utvrdili održiviji izbor. Hansaplast se posvećuje neprekidno raditi na napredovanju Hansaplast portfolia uz minimalan klimatski i ekološki otisak. A to uključuje cijeli naš portfolio za njegu rana jer se nedavne i buduće prilagodbe naših preparata uvijek ocjenjuju kako bi se uklopile u našu sveukupnu viziju održivosti. Tako su, primjerice, naši flasteri proizvedeni u proizvodnim pogonima sa 100% električne energije iz obnovljivih izvora. Pri tome, od 2021. Hansaplast preparati su dostupni u lakšim sklopivim kutijama koje su dizajnirane s većom mogućnošću recikliranja kako bi se sačuvao papir i kako bi se podržalo kružno gospodarstvo. Korištena papirnata ili kartonska pakiranja su FSC® certificirana (Beiersdorf FSC® licencirani broj je FSC® N003710). Nadalje, uklonjena je plastika iz gotovo svih pakiranja. Hansaplast neprekidno radi na održivijim proizvodima te ima velike ambiociozne ciljeve za budućnost. Više možete saznati o Hansaplast radu i postignućima u članku " Naša predanost prema održivosti".
 • 6. Jesu li sve značajke GREEN & PROTECT flastera održive?

  Gledajući glavne značajke flastera, definirali smo održive materijale za našu GREEN & PROTECT liniju njege. Podložni materijal je napravljen od tkanine, sa 100% viskoznim vlaknima. Viskozna vlakna su biljnog podrijetla (drvo) i napravljena su iz obnovljivih izvora. FSC® certificirana su (Beiersdorf FSC® licencirani broj je FSC® N003710) i potpuno biorazgradiva u prirodnoj vodi. Naš novi jastučić za ranu napravljen je iz potpuno prirodnih vlakana biološke osnove koja su biorazgradiva. Također, papir korišten za izradu Hansaplast naljepnica je FSC® certificiran (Beiersdorf FSC® licencirani broj je FSC® N003710) radi što većeg održivog izvora, dok je silikonsko premazivanje ujednačeno biomasom, odnosno sirovine, korištene u izradi, izrađene su od bio-metanola napravljenog iz obnovljivih sirovina. Ljepljiva materija je jedini element bez poboljšanja održivosti jer trenutno ne postoji prikladna eco-friendly zamjena. Neprekidno radimo na novim riješenjima povećanja  razine održivosti vodeći računa o kvaliteti i sigurnosti naših proizvoda.
 •  7. Zašto GREEN & PROTECT flasteri dolaze u smeđoj sklopivoj ambalaži?

  Vodili smo računa o svim značajkama naše GREEN & PROTECT linije njege uključujući i ambalažu. Hansaplast sklopiva ambalaža napravljena je od 93% recikliranog kartona koji se također može reciklirati. Materijal je ostao neizbijeljen, što objašnjava smeđu boju te dolazi u najlakšoj mogućoj težini.
 • 8. Kako djeluju projekti klimatske neutralnosti kroz proces pošumljavanja?

   Ugljik cirkulira kroz sistem koji uključuje atmosferu,  biljke, kompost i tlo. Krćenje šuma razbija taj ciklus uz mnoštvo negativnih posljedica. Sađenje drveća je efikasan način borbe protiv loših efekata krćenja šuma jer drveće uklanja ugljik iz atmosfere na čak nekoliko desetljeća. Ugljikov dioksid izvučen iz okolne atmosfere glavni je čimbenik svakog procesa fotosinteze biljaka. Otpušta se voda, kisik i ugljikohidrati. Oni su ugrađeni u vlakna biljke te tako smanjuju udio ugljika u biljnoj biomasi.

Povezani proizvodi