Nemojte podcijeniti male rane: Svako malo oštećenje kože zaslužuje posebnu pažnju i pravilnu njegu, kako bi vaša koža pravilno zacijelila. Na sreću, današnji povoji rana sadrže najnoviju medicinsku tehnologiju i dolaze u različitim oblicima, strukturama i veličinama.   

Predstavit ćemo vam neka od posebnih rješenja s kojima možda niste upoznati - jeste li znali kako najnovija generacija Hansaplast flastera može spriječiti formiranje ožiljaka i krasta? Otkrijte sve novitete i najbolje što se nudi te tako postanite stručnjak za male ozljede - i sljedeći put kad se dogodi manja nezgoda znat ćete što poduzeti. 

Ogrebotine i posjekotine

Ako ste se posjekli ili ogrebli (pogledajte Trenutna pomoć: Posjekotine i ogrebotine): Najprije očistite i, po potrebi, dezinficirajte ranu. Pobrinite se da su strana tijela uklonjena iz rane.                                               

Kad rana jako krvari, kao što je ponekad slučaj s posjekotinama na licu ili prstu, zaustavite krvarenje tako što ćete sa sterilnim zavojem izvršiti pritisak.

Ovisno o mjestu gdje se rana nalazi, odaberite odgovarajući povoj za ranu. Veća ogrebotina, poput ogrebotine na koljenu, zahtjeva jači flaster, primjerice flaster iz linije Hansaplast Universal ili Elastic.

Povratak na vrh

Žuljevi: nemojte ih probušiti

Dobili ste žulj? Ako je cjelovit, odlučite želite li ga ostaviti nepokrivenog i pustiti da sam zacijeli. No, nalazi li se na mjestu gdje bi se mogao trljati uz nešto, primjerice ako se nalazi na rukama ili petama, obvezno ga zaštitite s Hansaplast SOS flasterom protiv žuljeva. On će zaštititi žulj i spriječiti puknuće gornjeg sloja kako bi isti mogao sam zacijeliti (pogledajte: Zbogom, žuljevi!).

Povratak na vrh

Logistika tijela

Naši flasteri, poput Universal ili Elastic koji su dostupni u različitim veličinama traka ili duljinama povoja (koji se mogu odrezati na željenu veličinu) omogućit će dobar pokrov za ranu. No, ovisno o mjestu gdje se rana nalazi, postoje bolji izbori koji nude idealni oblik, veličinu, materijal ili lijepljenje prema vašim individualnim potrebama.

Nađite svoj idealni flaster u paleti Hansaplast proizvoda.

Ako želite prekriti male ogrebotine i posjekotine, zalijepite preko njih Hansaplast Classic Originalni flaster.

Veći dijelovi kože, poput koljena i mobilnih dijelova kao što su zglobovi izloženi kretanju i trenju, idealno se prekrivaju Hansaplast Elastic flasterima.

Nalazi li se vaša ozljeda na nedostupnom mjestu na koje je teško staviti flaster? Onda isprobajte Hansaplast flaster u spreju. Praktično se nanosi samo jednom rukom, čak i na nedostupna mjestima. Vodootporni sloj koži omogućuje disanje, a proizvod je blag prema koži.

Povratak na vrh

Povijanje manjih opeklina

Njegujete li manju opeklinu kod kuće, najprije isperite područje mlazom hladne vode oko 10 minuta.
(Važno: nikad nemojte staviti maslac, masnoću ili prašak na opeklinu).

Zabluda je kako maslac umiruje opekline. Maslac nikad nemojte stavljati na opekline! Područje opekline najprije treba držati pod mlazom hladne vode oko 10 minuta.

Povratak na vrh

Posjekotine i abrazije kod djece: nezgode bez suza

Djeca često padaju dok se igraju ili bave sportom i zadobivaju posjekotine i ogrebotine. Postoji način zbrinjavanja rana koji je namijenjen samo djeci i uz koji brzo zaboravljaju nezgodu koju su doživjeli.

Pogledajte Disney FROZEN flastere s Elsom, Annom ili Olafom koji će oduševiti vašeg mališana i ukloniti ogrebotine, posjekotine i male površinske ozljede. 

Adolescenti koji se bave sportom će radije odabrati dugotrajnost Hansaplast Elastic flastera.

Kako biste svojoj obitelji pružili najbolju njegu rana, opskrbite se flasterima različitih oblika i veličina. Također, pogledajte naš popis čime opremiti ormarić za lijekove.

Povratak na vrh

Zglobovi: ogrebotine na koljenima, laktovima i zglobovima prstiju

Pokrivanje rana na prstima, petama, zglobovima prstiju i koljenima je nezgodno jer su ti dijelovi tijela u konstantnom pokretu. Ali svakako je dobro to učiniti kako biste spriječili ulazak prljavštine u ranu.
Isprobajte specijalizirane flastere poput Hansaplast Elastic koji pružaju dugotrajnu zaštitu za te dijelove tijela i omogućuju veću pokretljivost.
Druga alternativa: Korištenje tekućeg flastera, poput Hansaplast flastera u spreju. Pruža praktičnu i transparentnu zaštitu rana s aktivnim djelovanjem protiv bakterija. Naneseni sloj je fleksibilan, može se nanijeti čak i na nedostupna mjesta, vodootporan je (otporan i na tuširanje) te ga je potrebno nanijeti samo jednom.

Povratak na vrh

Velike ogrebotine: XXL pokrivanje rana

Velike ogrebotine ili abrazije potrebno je prekriti kako bi bolje zarasle. Flasteri i zavoji koji podupiru vlažno zarastanje rane su idealni u ovom slučaju.

Najbolji uvjeti zarastanja

Nemojte se praviti hrabrima i pustiti ranu da sama zacijeli na suhom zraku, čak i ako je riječ o ogrebotini ili manjoj posjekotini: istraživanja su pokazala kako vlažni uvjeti ubrzavaju zarastanje te spriječavaju formiranje ožiljaka i krasta.

 

Povratak na vrh

Osjetljiva koža?

Niste veliki ljubitelj povijanja rana jer imate osjetljivu kožu? Onda odaberite Hansaplast Sensitive flaster.

Nudi hipoalergenu zaštitu rana, napravljen je od mekanog i prozračnog materijala te se bezbolno uklanja.

Povratak na vrh

Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, obratite se liječniku. Zatražite pomoć liječnika ako niste u mogućnosti dobro očistiti ranu. Imate li dijabetes, pravilna njega rana je osobito važna. Konzultirajte se s liječnikom o problemima, čak i ako se radi o malim ranama i ispucaloj koži - osobito na stopalu.                                  

Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: Konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu.                  

Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.                                    

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda.