Zašto je potrebna zaštita površinskih ozljeda?

Držati površinsku ozljedu zaštićenom ključ je obnavljanja kože. Kad su izložene, površinske ozljede moraju se nositi s brojnim vanjskim čimbenicima kao što su voda i bakterije koje mogu dovesti do infekcije, oticanja ili drugih komplikacija. Nasreću, male rane i ozljede više nisu problem! S Hansaplast njegom očistite, zaštitite i njegujte ranu.

Bakterije: Ako je nezaštićena, bakterije mogu prodrijeti u površinsku ozljedu, izazivati infekciju i usporiti proces obnavljanja.

Majka lijepi flaster na dječje koljeno
Voda: Vodootporni flaster nužan je za zaštitu površinske ozljede od vode. Voda može sadržavati bakterije ili nagrizajuće elemente, kao što je klor koji mogu značajno povećati rizik od pojave infekcije i dodatno usporiti proces obnavljanja. Bakterije i klice mogu lakše ući u površinsku ozljedu, stvarajući još veći rizik od infekcije.
Hansaplast vodootporni flaster

Vlažno zacjeljivanje: Zaštita površinske ozljede pomoću principa vlažnog zacjeljivanja poduprijet će prirodni proces ozdravljenja. Ova metoda koristi se u bolnicama za liječenje kroničnih ozljeda i za dokazano sigurnije, potpunije i brže obnavljanje s maksimalnim estetskim učinkom bez ožiljaka za razliku od sušenja površinske ozljede.

Hansaplast Elastic flasteri idealni su za primjenu na pokretnim dijelovima tijela kao što su laktovi

Povratak na vrh

Pravila njega površinskih ozljeda za optimalno obnavljanje kože

Manje rane i ogrebotine su vrlo česte. Hansaplast vam donosi učinkovite proizvode za čišćenje, zaštitu i njegu rana. Zaštita ozljede dio je pravilne rutine njege površinskih ozljeda. U slučaju krvarenja zaustavite ga pritiskom koristeći, najbolje, sterilnu gazu. Nastavi li se krvarenje, s više gaze vršite i dalje pritisak na ozljedu i potražite savjet liječnika.


ČIŠĆENJE: Čišćenje površinske rane od prljavštine i bakterija je nužan prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako bi se spriječili mogući problemi, pošpricajte Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože s udaljenosti od otprilike 10 cm po čitavom području površinske ozljede. Ponovite ako je potrebno te nježno osušite ranu tapkajući gazom oko rane.
Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože

ZAŠTITA: Važno je zaštititi površinsku ozljedu od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ranu Hansaplast flasterom koji najviše odgovara vašim potrebama. Svakodnevno mijenjajte flaster osim ako vam liječnik nije drugačije preporučio.

Hansaplast Universal vodootporni flaster

OBNAVLJANJE: Pomozite obnavljanju kože s maksimalnim estetskim učinkom redovitim nanošenjem Hansaplast masti za obnavljanje kože. Mast se može koristiti na svim površinskim ozljedama u bilo kojoj fazi obnavljanja kože. Pažljivo nanesite tanak sloj masti 1-2 puta dnevno. Postupak ponavljajte dok površinska ozljeda u potpunosti ne bude obnovljena. Pripazite da ambalaža Hansaplast masti ne dođe u kontakt s površinskom ozljedom. Ako je potrebno, zaštitite površinsku ozljedu nekim od standardnih Hansaplast flastera kao što su Classic, Elastic, Universal ili Sensitive.

Hansaplast mast za obnavljanje kože
Povratak na vrh

Koji flaster je pravi izbor za mene?

Tražite vodootporni flaster? Hansaplast Aqua Protect nudi vodootpornu zaštitu. Idealan je za primjenu tijekom tuširanja, kupanja ili plivanja. Ne-ljepljivi jastučić štiti površinsku ozljedu dok pouzdano prianjanje osigurava da flaster ostane na mjestu.

Hansaplast Aqua Protect Vodootporni flaster

Trebate ekstra čvrst flaster? Hansaplast ekstra čvrst i vodootporan flaster napravljen je za ekstremne uvjete. Vodootporan i izdržljiv materijal pruža iznimno čvrsto prianjanje. Inovativna Hi-DRY TEX tehnologija jamči izdržljivost i pouzdanu zaštitu tijekom aktivnosti u prirodi, izvršavanja kućanskih poslova, vrtlarenja i vlastoručne izrade i ukrašavanja različitih predmeta.

 
Hansaplast ekstra čvrst i vodootporan flaster od čvrstoga materijala

Tražite flaster za zglobove ili pokretne dijelove tijela?Hansaplast Elastic idealan je za primjenu na manjim površinskim ozljedama zglobova ili ostalim pokretnim dijelovima tijela. Materijal se rasteže zajedno s kožom za savršeno prilagođavanje svim vašim pokretima.

Potražite Hansaplast Elastic flastere i u praktičnom džepnom pakiranju.

Hansaplast Elastic ekstra fleksibilan flaster

Želite zaštititi površinsku ozljedu na osjetljivoj koži? Hansaplast Sensitive nudi hipoalergenu i fleksibilnu zaštitu površinskih ozljeda. Mekan i prozračni materijal štiti ozljedu i omogućuje bezbolno uklanjanje.

Hansaplast Sensitive flaster


Tražite flaster za manje svakodnevne ozljede? Hansaplast Universal i Hansaplast Classic flasteri idealni su za sitne ogrebotine, opekline i porezotine. Ovi multifunkcionalni flasteri prozračni su, izdržljivi i pružaju zaštitu za sve vrste manjih površinskih ozljeda.

Hansaplast Universal i Classic flasteri


Povratak na vrh

Pomozite boljem zacijeljivanju površinske ozljede

  1. Mijenjajte flaster svaki dan osim ako je liječnik savjetovao drugačije. Ako flaster padne, odmah stavite novi. Svaki flaster koristite samo jednom.

  2. Ne dirajte površinsku ozljedu! Ako postoji krasta, ne dodirujte ju i ne pokušavajte ukloniti. Ako je moguće, pokušajte smanjiti trenje oko područja površinske ozljede i nosite širu odjeću koja neće stvarati pritisak.
  3. Držite površinsku ozljedu dalje od izvora sunčeve svjetlosti. Izlaganje suncu može dovesti do pojave hiperpigmentacije i ožiljaka.
Povratak na vrh

Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, obratite se liječniku. Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu. Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.

 Za daljnje informacije o našim proizvodima molimo da nas kontaktirate putem e-maila na www.beiersdorf.com.hr.