Zašto je važno čišćenje površinske ozljede?

Kad je koža oštećena, narušena je njena zaštitna kožna barijera pa prljavštine i bakterije mogu ući u tijelo. To može dovesti do infekcije površinske ozljede koja vodi daljnjem oštećenju kože i produžuje proces obnavljanja. Ako infekcija nije odgovarajuće tretirana, može se proširiti i uzrokovati ozbiljnije komplikacije. Zato je čišćenje, prije svega, prvi korak za optimalno obnavljanje kože.
Hansaplast antibakterijski sprej pomaže kod površinskih ozljeda uslijed sporta
Povratak na vrh

Kako čistiti površinsku ozljedu?

Manje rane i ogrebotine su vrlo česte. Hansaplast vam donosi učinkovite proizvode za čišćenje, zaštitu i njegu rana. Za brzo i bezbolno čišćenje površinske ozljede od prljavštine i bakterija preporučujemo Hansaplast antibakterijski sprej. Formula bez boje i mirisa učinkovito će zaštititi površinsku ozljedu od infekcije. Prikladno za korištenje na dječjoj i osjetljivoj koži.

Nakon zaustavljanja krvarenja pošpricajte Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože s udaljenosti od otprilike 10 cm po čitavom području površinske ozljede  kako biste uklonili prljavštinu i vidljive čestice. Nježno osušite površinsku ozljedu i okolno područje tapkajući gazom. Pažljivo pročitajte upute prije korištenja.

Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože
Povratak na vrh

Koju vrstu površinske ozljede je potrebno očistiti?

S Hansaplast njegom očistite, zaštitite i njegujte ranu i nemojte je podcjenjivati. Neovisno o veličini, površinske će ozljede brže zacijeliti ako su očišćene od prljavštine, bakterija i vidljivih čestica. Čišćenje je prvi korak u njezi brojnih akutnih stanja kao što su posjekotine, ogrebotine, opekline i otvoreni žuljevi. Redovito čišćenje ozljede preporučuje se i nakon operativnog zahvata ako je to liječnička uputa.
Povratak na vrh

Zašto koristiti Hansaplast antibakterijski sprej za čišćenje površinske ozljede?

Dezinfekcija se odnosi na uništavanje mikroorganizama na površini neživih objekata. Stoga, pojam "dezinfekcija" krivo se povezuje u kontekstu njege površinskih ozljeda. Zbog toga nije preporučljivo koristiti bilo kakva sredstava za dezinfekciju na oštećenoj koži jer ona mogu uz bakterije oštetiti i žive stanice.

Nasreću, male rane i ozljede više nisu problem! Hansaplast antibakterijski sprej posebno je namijenjen za antiseptičko čišćenje površinskih ozljeda, što uključuje odstranjivanje prljavštine i štetnih bakterija od oštećene kože. Formula Hansaplast antibakterijskog spreja nježna je i štiti većinu živih stanica kože, koje su neophodne za regeneraciju. 

 

 

hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože
Povratak na vrh

Zašto se alkohol ne smije koristiti na površinskih ozljedama?

Korištenje alkohola za čišćenje površinskih ozljeda uobičajena je praksa koju neki od nas znaju iz djetinjstva. Međutim, alkohol nije dobar izbor za liječenje ozljede. Kada se nanosi na površinsku ozljedu, alkohol gori, što ga čini posebno neprikladnim za djecu i osjetljivu kožu. Također, alkohol ne uništava samo bakterije već i žive stanice kože. Stručnjaci preporučuju korištenje proizvoda koji nemaju alkohol, na primjer Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože.

Povratak na vrh

Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, obratite se liječniku. Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu. Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.

 Za daljnje informacije o našim proizvodima molimo da nas kontaktirate putem e-maila na www.beiersdorf.com.hr.