Provjera ormarića s lijekovima

Provjera ormarića
s lijekovima

Kada ste zadnji put provjerili sadržaj vašeg ormarića s lijekovima? Uvijek biste u njemu trebali imati osnovne proizvode.

Iznimno je važno da redovito održavate svoj ormarić s lijekovima. Pročitajte naše savjete kako biste znali na što trebate pripaziti. Pokazat ćemo vam kako s lakoćom možete održavati svoj ormarić uz pomoć ovog jednostavnog popisa koji možete preuzeti.


VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE SADRŽAJA ORMARIĆA S LIJEKOVIMA

Medicine cabinet

1. Držite ormarić na pravom mjestu
Ovaj savjet vam se možda čini suvišan ili logičan. No, lijekove biste uvijek trebali držati na lako dostupnom i sigurnom mjestu, te biste ih uvijek trebali ondje vratiti nakon korištenja. Pobrinite se kako svi ukućani znaju gdje se taj ormarić nalazi. Imate li u kući novorođenčad ili malu djecu, napravite suprotno: Lijekove držite na hladnom i suhom mjestu koje se nalazi pod ključem i koje je izvan dohvata djece. Dobro ga organizirajte: Nezgodno je tražiti uputstvo za primjenu lijeka, koje ste ostavili negdje u kući zadnji put kada ste ga čitali.

2. Provjerite rok trajanja i specifikaciju dobi
Pregledajte ormarić s lijekovima svakih šest mjeseci. Potrebno je provjeriti rok trajanja svakog lijeka. Budite oprezni i izbacite sve čemu je istekao rok, kao i sve antibiotike koji nisu do kraja iskorišteni. Nemojte ih bacati u smeće, već ih odnesite u ljekarnu. Djelatnici ljekarne će ih na siguran i ekološki način odložiti.

Provjerite dobnu specifikaciju i doziranje lijeka za djecu. Vrste lijekova koje djeca uzimaju se mijenjaju kako oni odrastaju, a tako se mijenja i doziranje. Pratite promjene i imajte zalihe onda kada i ondje gdje je potrebno.

3. Provjerite imate li prave zavoje i proizvode za prvu pomoć
Važno je biti pripremljen: Većina nezgoda se događa u kući ili tijekom bavljenja sportom, zato je važno imati prave proizvode koji će vam pomoći kod posjekotina ili iščašenja zgloba. Dobro opskrbljeni ormarić s lijekovima može riješiti probleme u kritičnim trenutcima. Pregledajte Hansaplast liniju proizvoda i pronađite standardne proizvode, kao i posebna rješenja, poput Universal flastera ili flastera u spreju koji štiti i one rane koje se nalaze na neuobičajenim mjestima.

4. Složite "putni" set
Zašto bi ormarić s lijekovima morao biti statičan? Logično je odabrati proizvode koje možete spremiti u torbu i ponijeti sa sobom u teretanu, na planinarenje ili drugdje. Na primjer, Hansaplast Cold Spray - sprej za hlađenje je dobar odabir jer trenutno hladi iščašenja ili druge ozljede. Jednako dobar i siguran odabir su različiti flasteri i zavoji (pr. Hansaplast flasteri s kremom za obnavljanje kože).

5. Brojevi za hitne pozive
Ovo je veliki adut: U ormariću uvijek imajte popis važnih brojeva za zvanje u hitnim slučajevima, poput hitne službe, liječnika ili ljekarne, kao i brojeve različitih specijaliziranih linija (pr. linija za otrovanja). "


POPIS ZA PROVJERU SADRŽAJA ORMARIĆA S LIJEKOVIMA

Neka vaš ormarić uvijek sadrži ove proizvode. *
Svakih šest mjeseci provjeravajte sadržaj.

* Termometar
* Lijekove protiv bolova i glavobolje
* Lijekove protiv prehlade (lijek za grlo, lijek protiv temperature, sprej za nos)
* Lijekove protiv probavnih smetnji
* Flastere u različitim veličinama (Hansaplast nudi široki izbor flastera, od vodootpornih, ekstra izdržljivih i za osjetljivu kožu, te prikladnih za djecu – uvijek imajte zalihu različitih flastera.
Hansaplast flaster u spreju za manje rane - osobito pogodan za putovanja
* Hansaplast gazu i flaster za učvršćivanje kako biste mogli previti dublje posjekotine i ogrebotine
* Pincetu i škare
* Repelent losion ili sprej koji će umiriti kožu i smanjiti podražaj svrbeža od ugriza insekata
* Cold Pack-set za hlađenje, u slučaju da je došlo do iščašenja ili ozljeda (čuvati u hladnjaku!)
* Lijek protiv groznice
* Sterilne rukavice                                                                                                              

* osim lijekova koje uzimate redovito.

Preuzmite popis

Ponekad je potrebno puno više od popunjavanja zaliha proizvoda. Važno je poznavanje novih, pametnih rješenja i proizvoda s dodatnim djelovanjem.


PAMETNI PROIZVODI KOJI ĆE VAM UŠTEDJETI VRIJEME

Pametne inovacije koje bi vam mogle uštedjeti vrijeme i trud - i pomoći pri zarastanju.


01

Nevidljiva zaštita rana

Invisible Protection flaster
Savršeno rješenje za sve vidljive dijelove tijela. 100 % transparentan, idealan je za estetsku njegu rana na rukama, dekolteu, nogama i dlanovima. Njegova hirokoloidna tehnologija ubrzava proces zarastanja i smanjuje rizik od pojave ožiljaka. Tražite li flaster koji ne izgleda kao flaster i ponaša se kao vaša druga koža isprobajte ga.


Antiseptični flaster Zaštitite se od infekcija: njegujte ranu koristeći  Hansaplast antiseptični flaster. Universal flaster s antibakterijskim sastojkom srebrom i tehnologijom srebra uklonit će štetne bakterije svojim antibakterijskim djelovanjem. Flaster smanjuje rizik od infekcije, odbija vodu i prljavštinu, istovremeno štiteći ranu.

02

03


Flaster s kremom za obnavljanje kože Praktično rješenje u jednom koraku - pametno i zdravo: zaštitni jastučić za kožu sadrži kremu za obnavljanje, koja stvara uvjete za vlažno zarastanje rane i podupire proces zacjeljivanja.

Dječji flasteri
Djeluju na zarastanje dječjih rana i umiruju djecu
Hansaplast flasteri s dječjim motivima čine njegu rana zabavnijom. Winnie the Pooh flaster se brine za to da se male nezgode brzo zaborave. Više neće biti suza jer se flasteri lako skidaju i blagi su prema koži.
Pogledajte našu široku paletu proizvoda s motivima Disney likova  (Princess, Mickey i prijatelji itd.).

© Disney

04


DODATNI SAVJETI ZA PUTOVANJE:

Za duge, gradske maratone ...
Pobrinite se da vam cipele, toplina i vlaga ne utječu na stopala... Hansaplast Cut, Stick & Go, Silver Active sprej za stopala i flasteri protiv žuljeva pomoći će vam da hodate kilometrima.

Koga briga za komarce?
Posvuda su, osobito ljeti...zaštitite se s Hansaplast sprejem protiv insekata.

Za čvrst i dobar san...
Čak i ako ste odsjeli u “mirnom” hotelu koji se nalazi u bučnom gradskom centru ili se radovi vrše baš preko puta njega: Vi ćete mirno spavati s  Rumourstop čepićima za uši.

(Za planinare, surfere i slične:
Sigurna, dugotrajna i vodootporna zaštita: Neka se novi Hansaplast “Tough” flaster nađe u vašoj putnoj torbi, ako idete na aktivni odmor) dolazi 2012)


Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, obratite se liječniku. Zatražite pomoć liječnika, ako niste u mogućnosti dobro očistiti ranu. Imate li dijabetes, pravilna njega rana je osobito važna. Konzultirajte se s liječnikom o problemima, čak i ako se radi o malim ranama i ispucaloj koži - osobito na stopalu.                                  

Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: Konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu.                  

Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.                                    

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda.