Iznimno je važno redovito održavati ormarić s lijekovima. Pročitajte naše savjete kako biste znali na što trebate pripaziti. Pokazat ćemo vam kako s lakoćom možete održavati svoj ormarić uz pomoć ovog jednostavnog popisa kojeg možete preuzeti.

VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE SADRŽAJA ORMARIĆA S LIJEKOVIMA

1. Držite ormarić na pravom mjestu
Ovaj savjet vam se možda čini suvišan, no lijekove biste uvijek trebali držati na lako dostupnom i sigurnom mjestu te biste ih uvijek trebali ondje vratiti nakon korištenja. Pobrinite se da svi ukućani znaju gdje se taj ormarić nalazi.

Imate li u kući novorođenče ili malu djecu, napravite suprotno: Lijekove držite na hladnom i suhom mjestu koje se nalazi pod ključem i izvan je dohvata djece. Dobro ga organizirajte (nezgodno je tražiti uputstvo za primjenu lijeka koje ste ostavili negdje u kući kada ste ga zadnji put pročitali).

2. Provjerite rok trajanja i specifikaciju dobi
Pregledajte ormarić s lijekovima svakih šest mjeseci. Potrebno je provjeriti rok trajanja svakog lijeka. Budite oprezni i izbacite sve čemu je istekao rok trajanja, kao i sve antibiotike koji nisu do kraja iskorišteni. Nemojte ih bacati u smeće, već ih odnesite u ljekarnu. Djelatnici ljekarne će ih na siguran i ekološki način odložiti.

Provjerite dobnu specifikaciju i doziranje lijeka za djecu. Vrste lijekova koje djeca uzimaju se mijenjaju kako oni odrastaju, a tako se mijenja i doziranje. Pratite promjene i imajte zalihe onda kada i ondje gdje je potrebno.

Medicine cabinet

3. Provjerite imate li prave zavoje i proizvode za prvu pomoć
Važno je biti pripremljen: Većina nezgoda se događa u kući ili tijekom sportskih aktivnosti, zato je važno imati prave proizvode koji će vam pomoći kod posjekotina ili iščašenja zgloba. Dobro opskrbljeni ormarić s lijekovima može riješiti probleme u kritičnim trenutcima. Pregledajte Hansaplast liniju proizvoda i pronađite standardne proizvode, kao i posebna rješenja, poput Universal flastera ili flastera u spreju koji štiti i one rane koje se nalaze na neuobičajenim mjestima.

4. Složite "putni" set
Zašto bi ormarić s lijekovima morao biti statičan? Logično je odabrati proizvode koje možete spremiti u torbu i ponijeti sa sobom u teretanu, na planinarenje ili putovanje, primjerice različiti flasteri.

5. Brojevi za hitne pozive
Prilikom nesreća svaka minuta može biti dragocjena, zato u ormariću uvijek imajte popis važnih telefonskih brojeva, poput hitne službe (194), liječnika ili ljekarne.

Povratak na vrh

POPIS ZA PROVJERU SADRŽAJA ORMARIĆA S LIJEKOVIMA

Neka vaš ormarić uvijek sadrži ove proizvode osim lijekova koje uzimate redovito.
Svakih šest mjeseci provjeravajte sadržaj.

* Termometar
* Lijekove protiv bolova i glavobolje
* Lijekove protiv prehlade (lijekove za grlo i za snižavanje temperature, sprej za nos)
* Lijekove protiv probavnih smetnji
* Flastere u različitim veličinama (Hansaplast nudi široki izbor flastera, od vodootpornih, ekstra izdržljivih i za osjetljivu kožu, te prikladnih za djecu – uvijek imajte zalihu različitih flastera.
Hansaplast flaster u spreju za manje rane - osobito pogodan za putovanja
* Gazu i Hansaplast flastere kako biste mogli previti dublje posjekotine i ogrebotine
* Pincetu i škare
* Sprej koji će umiriti kožu i smanjiti podražaj svrbeža od ugriza insekata
* Gel za hlađenje, u slučaju da je došlo do iščašenja ili ozljeda (potrebno ga je čuvati u hladnjaku)
* Sterilne rukavice                                                                                                              

Ponekad je potrebno puno više od popunjavanja zaliha proizvoda. Važno je poznavanje novih, pametnih rješenja i proizvoda s dodatnim djelovanjem.

Provjera ormarića s lijekovima

Povratak na vrh

DODATNI SAVJETI ZA PUTOVANJE:

Za duge, gradske maratone

Pobrinite se da vam obuća, toplina i vlaga ne utječu na stopala. Hansaplast Silver Active sprej za stopalaflasteri protiv žuljeva pomoći će vam da hodate kilometrima.

Za aktivan odmor:

 Sigurna, dugotrajna i vodootporna zaštita: Neka se novi Hansaplast Aqua protect flaster nađe u vašoj putnoj torbi ako idete na aktivni odmor.

Povratak na vrh

Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, obratite se liječniku. Zatražite pomoć liječnika ako niste u mogućnosti dobro očistiti ranu. Imate li dijabetes, pravilna njega rana je osobito važna. Konzultirajte se s liječnikom o problemima, čak i ako se radi o malim ranama i ispucaloj koži - osobito na stopalu.

Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno je da se konzultirate s liječnikom u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu.

Informacije na ovoj internetskoj stranici ne smiju se koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema i nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Ako imate zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad ne smijete zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, na temelju informacija koje ste pročitali na ovoj stranici.

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Pažljivo pročitajte upute za uporabu koje se nalaze u pakiranju proizvoda.