Nakon dugog razdoblja u zatvorenoj obući, vaša stopala mogu imati suhu i zadebljalu kožu punu žuljeva i potrebna im je posebna priprema za ljeto. Ljeti su stopala izložena pogledima, ali i utjecajima iz okoliša koji ih mogu učiniti dodatno suhima. Saznajte kako stopala pripremiti za ljeto i održavati ih svježima, mekima i hidratiziranima.

Suha i ispucala koža stopala

Suha kože može ispucati, osobito na petama i ondje gdje je okolna koža zadebljana. 
Ispucale pete su čest problem stopala, osobito kada se elastičnost kože smanjuje (uglavnom s godinama) i često ih se naziva fisurama na peti. Isprva one mogu biti samo estetski i kozmetički problem, no kada te rane uslijed zanemarivanja postanu preduboke, mogu postati i prebolne da biste na njima stajali.
Tretman se fokusira na zatvaranje rana, kao i smanjivanje zadebljane kože koja je okružuje.
Hansaplast je osmislio visoko učinkovitu Regenerirajuću mast za njegu stopala koja će efikasno riješiti problem. 

Kurje oči

Ako je koža izložena stalnom pritisku i trenju, pr. od neprikladnih cipela, ona će reagirati zadebljanjem gornjeg sloja kože (pogledajte: Trenutna pomoć za suhu i zadebljanu kožu). Nastavi li se pritisak, osobito na određeno područje, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko s tvrdim središtem koje seže u dublje, osjetljivije strukture kože i uzrokuje bol. Ovo središte se naziva ”korijenom” kurjeg oka.Kurje oči se manifestiraju kao bijelo/sivo ili žuto/smeđe područje, ovisno o boji kože.
Zaštitite kurje oko s posebnim Hansaplast flasterom protiv kurjih očiju. On će zaustaviti daljnji pritisak i zaustaviti bol te istovremeno ukloniti kurje oko sa sastojkom za omekšavanje, salicilnom kiselinom.

Svježina stopala

Kako se svako stopalo znoji i većinom je zarobljeno u čarapama i cipelama, ovo je prirodna stvar. Interakcija ova dva faktora zajedno s bakterijama uzrokuju pojavu neugodnih mirisa. Stopala imaju više žlijezda znojnica od bilo kojeg drugog dijela tijela (oko 500 po kvadratnom centimetru). Znoj sam po sebi ne smrdi, no stopalo je zarobljeno u čarapi i cipeli, a mikroorganizmi tu nalaze idealnu okolinu. 
Smrad stopala može biti neugodan. Osim dobre higijene stopala (pranja, korištenja krema i praška za stopala i dr. - pogledajte: Stopala koja se znoje), dezodoransi za stopala ili anti-perspiranti su ključni za smanjenje znojenja i neugodnih mirisa stopala.             

Sprej za stopala diskretnih mirisa bit će vam od pomoći tijekom toplog i vlažnog vremena: Hansaplast nudi rješenje. Silver Active sprej za stopala je dermatološki testiran i nježan prema koži.

Žuljevi

Žulj je područje izdignute kože koja je ispunjena tekućinom. Žuljevi se formiraju na rukama i stopalima uslijed trljanja i pritiska. Žuljeve na stopalima možete dobiti i nošenjem neudobne ili premale obuće, čak i nakon samo nekoliko sati.
Koristite Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva kako biste uklonili žulj bez da ga probušite. Flaster djeluje trostruko: 1. pomaže u uklanjanju dodatnog pritiska cipela na žulj; 2. štiti osjetljivi sloj kože oko žulja, sve dok žulj ne bude spreman za ispuštanje tekućine, prljavštine (i bakterija). Žulj zahtjeva strpljenje i postoji nekoliko postupaka koje možete napraviti kako biste izbjegli bol i osigurali brzo zacjeljivanje.

Zapamtite kako gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet liječnika. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda. Važno: Konzultirajte liječnika u slučaju da niste sigurni kako pravilno njegovati ranu. Informacije na ovoj internetskoj stranici se ne mogu koristiti za postavljanje dijagnoze, njegu ili liječenje zdravstvenog problema. Ove informacije nisu zamjena za stručnu njegu ili savjet. Imate li zdravstveni problem, konzultirajte se s liječnikom. Nikad nemojte zanemariti savjet liječnika ili oklijevati u traženju istoga, oko nečega što ste pročitali na ovoj stranici.

Za daljnje informacije o našim proizvodima molimo da nas kontaktirate putem e-maila na www.beiersdorf.com.hr.