Djeca otkrivaju svijet komunicirajući s njim: vole dodirivati i osjećati, penjati se i igrati. Zabavne avanture često mogu rezultirati ranama i ogrebotinama - ali to nije razlog da zabavu zaustavite! Hansaplast Bacteria Shield flasteri nude učinkovitu zaštitu površinskih ozljeda, omogućujući mališanima da nastave istraživati. 

Premda posjekotine i ogrebotine ne dovode odrasle osobe do suza, rizik od zaraze ostaje. Primjena Hansaplast Bacteria Shield flastera omogućuje vam svakodnevni život bez stresa znajući da je vaša površinska ozljeda njegovana i zaštićena.

 

Zaštitite se od infekcija Hansaplast Bacteria Shield flasterima

Trebam li zaista flaster?

Uobičajena mudrost prenesena tijekom godina kaže da je ostavljanje površinske ozljede na zraku najbolji pristup jer omogućuje površinskoj ozljedi da ‘diše’ i ‘prirodno zacjeljuje’. Suvremena znanstvena istraživanja dokazala su potpuno suprotnu teoriju: neophodna je pravilna njega površinskih ozljeda.

Oštećena koža idealna je za ulazak svih vrsta prljavština i bakterija u tijelo, što u budućnosti može rezultirati infekcijom. Mikroskopske bakterije su posvuda i nevidljive su golim okom. Uobičajeni simptomi infekcije su otekline, crvenilo  visoka temperatura i natečene žlijezde. U težim slučajevima infekcije se mogu proširiti na druge dijelove tijela i uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Infekcije su često bolne, odgađaju napredak izlječenja i postaju izvor smetnji i iritacije. Ako infekcija postane ozbiljna, možda će biti potreban i antibiotik - ukoliko smatrate da je površinska ozljeda zaražena, potražite liječničku pomoć. 

 
Hansaplast flasteri štite od prljavština i bakterija.
* Hansaplast flasteri štite od prljavština i bakterija.
Hansaplast Bacteria Shield flasteri blokiraju 99% nečistoća i bakterija. Štiteći vašu površinsku ozljedu i održavajući je čistom, flasteri Hansaplast Bacteria Shield stvaraju idealne uvjete da ugrađeni mehanizmi zacjeljivanja vašeg tijela nesmetano rade. Iako mnogi i dalje smatraju da ostavljanje površinske ozljede u zraku (bez zaštite) potiče zacjeljivanje, pokazalo se da nanošenje flastera kako bi površinska ozljeda bila pokrivena i zaštićena podržava proces zacjeljivanja.

Osim što svojoj površinskoj ozljedi dajete najbolje šanse za brzo i zdravo zacjeljivanje, nanošenje Hansaplast Bacteria Shield flastera daje vam mir i omogućuje da zaboravite na površinsku ozljedu. Nastavite živjeti mirno, jer se Hansaplast pobrinuo za siguran život. 
Povratak na vrh

Kako djeluju Hansaplast Bacteria Shield flasteri?

Hansaplast Bacteria Shield flasteri čine zaštitnu barijeru koja blokira 99% nečistoća i bakterija. Takav način pruža zaštitu od infekcije - korisna informacija u vremenima kada su posjeti liječniku dugotrajni, nezgodni i često teški za organiziranje.

Kako Hansaplast Bacteria Shield flasteri postižu visoki standard zaštite?

  • Posebno razvijen materijal odupire se prodiranju bakterija. Blokirajući 99% bakterija, Hansaplast Bacteria Shield flasteri smanjuju rizik od infekcije i omogućuju brzo, prirodno zacjeljivanje.
  • Većina Hansaplast Bacteria Shield flastera sadrži vodootporni materijal koji pomaže u sprječavanju ulaska bakterija u površinsku ozljedu. To znači da prirodni mehanizmi zacjeljivanja vašeg tijela mogu nesmetano raditi na djelovanju vanjskih čimbenika poput vode, klica i bakterija.
  • Snažno prianjanje pruža produljenu zaštitu. Ova pouzdana zaštita daje vam mir i omogućava da nesmetano živite svoj život.
  • Prozračni materijali omogućuju izlazak vlage iz površinske ozljede - važan čimbenik kako koža zacjeljuje.
* Hansaplast flasteri štite od prljavština i bakterija.
Iako male posjekotine i ogrebotine uglavnom zacijele same prilično dobro, uvijek postoji rizik od zaraze. Simptomi infekcije mogu varirati od crvenila, oteklina i gnoja do ozbiljnijih zdravstvenih problema ako se infekcija širi. Izravna i učinkovita njega površinskih ozljeda s Hansaplast Bacteria Shield flasterima pomaže u sprječavanju infekcije i omogućuje prirodnim mehanizmima zacjeljivanje površinskih ozljeda. 
Povratak na vrh

Kako je dokazana učinkovitost Hansaplast Bacteria Shield flastera?

Naš tim za istraživanje i razvoj temeljito je potvrdio naše Hansaplast Bacteria Shield flastere pomoću trofaznih in-vitro ispitivanja barijera kako bi ispitao njihovu učinkovitost.

Ovakav način uključivao je cijepljenje gipsanih traka u Petrijeve zdjelice nanošenjem kapljica suspenzije bakterija na vanjsku površinu. Zatim smo inkubirali trake na 37 ° C, blizu normalne temperature ljudskog tijela. Nakon uklanjanja traka iz inkubacije, izbrojali smo jedinice koje tvore kolonije (CFU) za mjerenje prisutnosti bakterija u petrijevim zdjelicama. Rezultati su bili zapanjujući: Hansaplast Bacteria Shield flasteri zadržali su 99% bakterija.
Voditelj našeg laboratorija za zdravstvenu zaštitu Simon Van Leeuwen.
Voditelj našeg laboratorija za zdravstvenu zaštitu Simon Van Leeuwen.
Ovo je uspostavljena metoda ispitivanja koja se temelji na međunarodnim standardima (DIN 58953-6). Koristi se za testiranje performansi različitih linija proizvoda Beiersdorf, kao što su naše linije Universal, Classic, Elastic, Sensitive, Aqua Protect, Extra Tough, Silicone Soft i Kids.
Povratak na vrh