Penjanje će vas održati u formi

Penjanje po stijenama istinski je užitak! Ako je dan dobar, ništa vas neće zaustaviti. Ali ako je dan odličan, prekrasan je osjećaj svladati vrh vlastitim snagama.

Povratak na vrh

Vrh je vaš cilj

Kad se penjete po stijenama, vaš cilj je vrh planine. Penjanje često nudi mogućnosti „razgledavanja” u pravom smislu te riječi – od stupova Hohenzollern željezničkog mosta u središtu Kölna na rijeci Rajni do litica Cima na Azurnoj obali.

Penjanje po stijenama je spektakularan sport. Srećom, penjanje možete početi učiti i na ravnom. Dvorane za penjanje, tečajevi s visokim konopcima i umjetne stijene za penjanje možete pronaći u mnogim mjestima.

Povratak na vrh

Penjanje po stijenama


Još jedna prednost: penjanje po stijenama možete naučiti brzo. No prije nego što se odvažite na visoke stijene, morate biti sigurni da ćete se moći nositi s velikim visinama.

U (gotovo) svim disciplinama penjanja cilj je, koristeći konopce, kuke i remene samo za sigurnost, popeti se na stijenu ili zid bez oslanjanja na opremu koja vas osigurava.

Hansaplast učvrsna bandaža za zglob ruke pruža pouzdanu potporu slabim ili ozlijeđenim zglobovima te pomaže ograničavajući pokrete zgloba ruke i štiteći bolne zglobove. 

Povratak na vrh

Penjanje po kamenju

Planine su vam nešto novo? Onda je penjanje po velikom kamenju nešto s čime možete početi. Prvo se možete penjati po kamenju s kojega možete skočiti, a da se ne ozlijedite. Profesionalci se mogu elegantnim pokretima popeti na stijenu, a da su sva četiri ekstremiteta uvijek u kontaktu sa stijenom. Iako je nisko, kamenje također nudi različite stupnjeve težine.

Hansaplast učvrsna bandaža za koljeno dobra je opcija kako bi se osigurala čvrstoća koljena i kako bi se spriječile daljnje ozljede koje su moguće prilikom svakog učenja penjanja po kamenju.

Povratak na vrh

Prednosti penjanja po stijenama

Penjanje po stijenama učvršćuje mnogo mišića, osobito ruke, ramena i prste, ali čvrstoća mišića leđa također pridonosi vašoj ravnoteži. Ono također poboljšava vaš osjećaj za koordinaciju i ravnotežu. Penjanje će uvelike koristiti vašem tijelu i napuniti vas energijom za novi radni tjedan.

Povratak na vrh