Pripremite svoja stopala za ljeto
Uz pomoć naših stručnih savjeta do zdravih i prekrasnih stopala za samo pet dana.

Ljeto dolazi što znači da ćete uskoro nositi sandale ili hodati bosonogi. No, nakon duge zime u teškim cipelama i debelim čarapama, vaša stopala mogu imati suhu i zadebljalu kožu punu žuljeva. Pripremite svoja stopala za ljeto uz pomoć našeg petodnevnog programa njege koji će hidratizirati kožu vaših stopala, te će opet izgledati atraktivno.

1. DAN: Intenzivna njega s kupkom i kremom
za stopala

Intenzivnu njegu stopala najbolje je započeti sa kupkom. Temperatura kupke ne bi smjela biti viša od 36 °C. Stopala držite u kupki 10-15 minuta. Zatim uklonite višak zadebljale kože sa Hansaplast 2u1 pilingom koji sadrži ureju i ulje badema. Nakon toga možete razmaziti svoje noge s Hansaplast intenzivnom kremom protiv zadebljane kože sa 20% uree. Jednostavno nanesite kremu za stopala u tankom sloju, navucite par sokni i uskočite u krevet. Ujutro će vaša stopala biti mekana poput bebine kože!

Započnite s kupkom za stopala i nakon toga nastavite s intenzivnom njegom za stopala.

2.-5. DAN: Nanosite kremu svaki dan

Redovita primjena kreme za stopala sa urejom je izuzetno važna za zdrava i lijepa stopala.

Dr Maike Kuhlmann, iz Hansaplast Odjela za istraživanje i razvoj, objašnjava: „Uz dobru njegu koža stopala ne postaje samo nježnija i ljepša, nego i bolje podnosi trenje i pritisak“.

Također tvrdi: „Idealno je svako jutro nakon tuširanja nanijeti hidratizirajuću kremu koja se lako upija. Preporučuje se i intenzivna masaža kože stopala prije spavanja sa  Hansaplast intenzivnom kremom protiv zadebljane kože sa 20% uree kako bi se krema apsorbirala i djelovala tijekom noći“.

Važno je svaki dan nanositi kremu za stopala s ureom.

3. DAN: Intenzivni tretman protiv kurjih očiju i žuljeva

Ako na vašim stopalima imate kurje oči i žuljeve koji se ne mogu ukloniti uobičajenom njegom vaša stopala trebaju poseban tretman. Na zahvaćenim područjima trebali bi 2-4 dana držati Hansaplast flastere protiv kurjih očiju sa salicilnom kiselinom ili SOS flastere protiv žuljeva sa hipokloritnom kiselinom kako bi se debela i tvrda koža omekšala i lako uklonila na kraju tjedna.

Hansaplast flasteri sadrže salicilnu kiselinu koja pomaže omekšati tvrdu i zadebljanu kožu.

4. DAN: Ljetna pedikura

Za prekrasna stopala, jedino što još nedostaje su lijepi nokti. Kao prvo, nokte treba skratiti. Veoma je važno da ih se ne odreže previše, kako ne bi došlo do urastanja. Dr Kuhlmann objašnjava: „Oblik nokta bi trebao pratiti njegovu prirodnu zakrivljenost, a krajevi moraju biti glatki“. Nepravilna površina može se izbrusiti, a kožica lagano gurnuti unazad. Nakon toga, nokti su spremni za lakiranje. Više o pedikuri

Skratite nokte, ali ih nemojte previše odrezati.

5. DAN: Vaša stopala su spremna za pokazivanje

Nakon petodnevnog intenzivnog programa, vaša su stopala spremna za ovosezonski debi. Kako bismo bili sigurni da nam žuljevi neće pokvariti zabavu, dr Maike Kuhlmann savjetuje da uvijek imamo pri ruci nekoliko flastera za žuljeve. Kaže: „Hansaplast SOS flasteri protiv žuljeva direktno štite kožu odmah nakon nanošenja i nude 48-satno prianjanje, te zaštitu od boli zahvaljujući Active Gel jastučiću".

Vaša stopala su napokon spremna za svoj debi.

Povratak na vrh

Pripremite svoja stopala za ljeto uz Hansaplast

Kada sunce počne grijati, vrijeme je za uživanje na otvorenom. Koristite Hansaplast kako bi pripremili svoja stopala za ljetni debi i očuvali ih zdravima i lijepima cijelu sezonu. Uz pomoć Hansaplast SOS flastera protiv žuljeva trenutno ublažite bol izazvanu žuljevima i zaštitite zahvaćeno mjesto. Pritisak kurjih očiju smanjite i eliminirajte sa Hansaplast flasterima protiv kurjih očiju čiji je aktivni sastojak salicilna kiselina. Postignite 100% osjećaj glatke kože s Hansaplast Repair & Care i uključite ga u jutarnju rutinu njege kako bi postigli dugotrajan učinak. U jednom koraku napravite piling i pružite svojoj koži najkvalitetniju njegu primjenjujući Hansaplast 2u1 piling protiv zadebljane kože. Za suhu kožu sa žuljevima nanesite Hansaplast intenzivnu kremu protiv zadebljane kože sa 20% ureje, koja je idealna za vrlo suhu kožu.

Hansaplast njega stopala
Povratak na vrh

Za dodatne informacije o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Gore navedeni savjeti i preporuke nisu zamjena za savjet stručnjaka. Ako imate zdravstvene probleme ili sumljate na njih, obratite se svom liječniku. Pažljivo pročitajte upute koje se nalaze u pakiranju proizvoda.