Pokazivanje tabana je dopušteno - da ili ne?

Postoji puno prilika kad je potpuno normalno skinuti cipele. Osim ako nije riječ o plaži, bazenu ili satu joge, smijete li skinuti svoje cipele u javnosti? 

Želite li vidjeti ženske prste kako se migolje na sjedalu do vas u vlaku? Ili kolegu koji sjedi preko puta vas u uredu koji je skinuo cipele ispod stola te pokazao svoje čarape koje možda čak imaju i rupe na sebi?

Bonton stopala lakši je nego što mislite - većina njega se sastoji od zdravog razuma, kao na primjer - uvijek nosite par čistih čarapa na sebi, posebno kad znate da će vas zatražiti da skinete cipele što je čest slučaj na aerodromima.

Ovdje su neki savjeti o bontonu stopala. 

Pokažite lijepu pedikuru stopala u japankama – ali ne u uredu!
Skinite cipele na plaži, pored bazena ili u vrtu i pokažite prekrasnu pedikuru stopala (pogledajte naš članak: Kako ćete sami sebi napraviti dobru pedikuru)
Koristite antiperspirant poput Hansaplast Silver Active ako se previše znojite – bit ćete zaštićeni od nastajanja neugodnog mirisa u slučaju da trebate skinuti cipele i/ili čarape.
Nemojte izuvati cipele ispod radnog stola, u restoranu ili na obiteljskoj večeri.
Nemojte nositi čarape koje ste nosili dan prije.
Ne stavljajte stopala na stol (osim ako niste kod kuće), na sjedala u javnom prijevozu, u kinima, itd..
Ne nosite niske čarape sa sandalama ili cipelama s remenčićima. Umjesto toga, koristite flastere protiv žuljeva da biste zaštitili svoja stopala od trenja i pritiska koji bi mogli uzrokovati žuljeve.
Povratak na vrh

Modni sud: čarape ili sandale? Da, vi to možete!

Novi modni trend: mnogo stvari koje su dosad bile nespojive, sadd su dopuštene i moderne, poput nošenja čarapa sa sandalama ili štiklama.

Modno osvještene djevojke i žene vole kombinirati, a tko može odoljeti novom paru štikli za otvaranje sezone? Samo pripremite svoja stopala kako ne biste cipele skrivali u nekom kutu: ponesite Hansaplast SOS Flaster protiv žuljeva sa sobom namjeravate li puno hodati u novim štiklama ili sandalama.

Povratak na vrh

Što vas odbija na stopalima?

”Stopala govore o osobi jednako kao njihove cipele ili ruke! Veliki broj ljudi zaboravlja stopala u svojoj dnevnoj rutini njege. 

"Malo brige puno znači."

Ne znam zašto, s obzirom na to da je to jednako lako kao lakiranje noktiju, uklanjanje kurjih očiju ili grube, zadebljanje kože. Dobro njegovana stopala su mnogo ljepši prizor.”

Christina B.(30), Hansaplast Product Manager, Beiersdorf AG © Hansaplast
Povratak na vrh

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Pomno pročitajte upute za uporabu koje se nalaze u kutijama proizvoda.