Skidanje cipela u javnosti
Pravila ponašanja
Skidanje cipela u javnosti - da ili ne? Ukoliko da, kad i gdje? Pojedine upute, što činiti, a što ne

Pokazivanje tabana je dopušteno - da ili ne?

Postoji puno prilika kad je potpuno normalno skinuti cipele. Osim ako nije riječ o plaži, bazenu ili satu joge, smijete li skinuti svoje cipele u javnosti? 

Želite li vidjeti ženske prste kako se migolje na sjedalu do vas u vlaku do radnog mjesta? Ili kolegu koji sjedi preko puta vas u uredu koji je skinuo cipele ispod stola te pokazao svoje čarape koje možda čak imaju i rupe na sebi?

Bonton stopala lakši je nego što mislite - većina njega se sastoji od zdravog razuma, kao na primjer, uvijek nosite par čistih čarapa na sebi - posebno kada znate da će vas zatražiti da skinete cipele, što je čest slučaj na aerodromima.

Ovdje su neki savjeti o bontonu stopala. 

Pokažite lijepu pedikuru stopala u japankama – ali ne u uredu!
Skinite cipele na plaži, pored bazena ili u vrtu i pokažite prekrasnu pedikuru stopala (pogledajte naš članak: Kako ćete sami sebi napraviti dobru pedikuru)
Koristite antiperspirant poput Hansaplast Silver Active ako se previše znojite – bit ćete zaštićeni od nastajanja neugodnog mirisa u slučaju da trebate skinuti cipele i/ili čarape.
Nemojte izuvati cipele ispod radnog stola, u restoranu ili na obiteljskoj večeri (osim ako ne želite flertati s partnerom koji sjedi preko puta vas).
Nemojte nositi čarape koje ste nosili dan prije.
Ne stavljajte stopala na stol (osim ako niste kod kuće), na sjedala u javnom prijevozu, u kinima, itd..
Ne nosite niske čarape sa sandalama ili cipelama s remenčićima. Umjesto toga, koristite flastere protiv žuljeva da biste zaštitili svoja stopala od trenja i pritiska koji bi mogli uzrokovati žuljeve.
Povratak na vrh

Modni sud:: Čarape ili sandale? Da, vi to možete!

Novi modni trend: mnogo stvari koje su do sada bile nespojive sada su dopuštene i ultra moderne, poput nošenja čarapa sa sandalama ili štiklama.

Modno osvještene djevojke i žene vole kombinirati, a tko može odoljeti novom paru štikli za otvaranje sezone? Samo pripremite svoja stopala kako ne biste cipele skrivali u nekom kutu: Ponesite Hansaplast SOS Flaster protiv žuljeva i mjehura sa sobom namjeravate li puno hodati u novim štiklama ili sandalama.

Povratak na vrh

Što vas odbija na stopalima?

”Stopala govore o osobi jednako kao njihove cipele ili ruke! Veliki broj ljudi zaboravlja stopala u svojoj dnevnoj rutini njege. 

"Malo brige puno znači."

Ne znam zašto, s obzirom da je to jednako lako kao lakiranje noktiju, uklanjanje kurjih očiju ili grube, zadebljanje kože. Dobro njegovana stopala su mnogo ljepši prizor.”

Christina B.(30), Hansaplast Product Manager, Beiersdorf AG © Hansaplast
Povratak na vrh

Za više informacija o Hansaplast proizvodima, kontaktirajte nas putem e-maila na hansaplast@omegamedia.hr. Pomno pročitajte upute za uporabu koje se nalaze u kutijama proizvoda.