Poštujte ovih nekoliko pravila dnevne rutine za lijepa stopala

Stopala nas nose kroz život, stoga nipošto ne bismo smjeli zanemariti njihovu svakodnevnu njegu. Stopala su često u neprikladnoj obući. Zimi ih pritišću čizme, ljeti su izložena u sandalama pa ne čudi da koža, osobito na petama, postaje tvrda, nastaju žuljevi, a nokti urastaju.

Povratak na vrh

Kad god ste u mogućnostim hodajte bosi, naročito kod kuće. Hodanje bez obuće održava mišiće stopala, omogućava kostima i ligamentima u stopalima da zauzmu prirodan položaj te održava dobro i pravilno držanje. Nosite čarape od prirodnih vlakana kao što je pamuk. Tako će koža stopala moći normalno oslobađati znoj, spriječit ćete razvijanje atletskog stopala i raznih tegoba. Uvijek nosite kvalitetnu i udobnu obuću. Ne zaboravite da stopala nose vaše cijelo tijelo te da obuća mora biti prilagođena tome. Izbjegavajte previsoke, ali i preniske potpetice.

Povratak na vrh

 

Na kraju napornog dana izmasirajte svoja umorna stopala.

Nanesite intenzivna krema protiv zadebljane kože s 20% ureje za i masirajte kružnim pokretima.

Masaža stopala će potaknuti cirkulaciju u stopalima i opustiti ih.

Znanstvenici su dokazali da masaža stopala djeluje odlično na cijelo tijelo jer se u stopalima nalaze živci povezani s brojnim dijelovima tijela, kao što su bubrezi, jetra i slično.

 
Povratak na vrh

Znoj i vlaga koji se nakupljaju među prstima mogu uzrokovati razne infekcije. Zato svakodnevno priuštite svojim stopalima barem petominutnu kupku u vodi s dodatkom eteričnih ulja, poput ulja čajevca koje djeluje antibakterijski. Nakon kupke, pripazite da stopala dobro sušite budući da vlaga pogoduje razvoju bakterija. Na suhu kožu stopala nanesite Hansaplast Silver Active Sprej za stopala koji djeluje antibakterijski, pouzdano štiti od znojenja i sprječava pojavu atletskog stopala. Brinite o svojim stopalima svaki dan i ona će vam biti zahvalna.

 
Povratak na vrh