Brza kućna pedikura

Pred vama je važna večer, čekaju vas elegantne otvorene cipele, a vi nemate vremena za odlazak pedikeru? Ništa zato, pedikuru možete obaviti kod kuće i to u samo pola sata.

Povratak na vrh

Kupka

Prvo pripremite kupku kako bi osvježili stopala, omekšali tvrde dijelove kože te potom lakše odstranili mrtve stanice. U posudu s toplom vodom dodajte jednu žlicu ulja čajevca kako bi eliminirali bakterije koje uzrokuju neugodne mirise te krupnu morsku sol. Stopala neka budu u kupki 5 od 10 minuta. Nakon toga napravite piling.

Povratak na vrh

Piling


Nakon kupke i pilinga tvrdu kožu uklonite kamenom. Pokretima naprijed - natrag lagano stružite pete, potom tabane te nožne prste. Budite nježni jer cilj je skinuti samo tanki, površinski sloj kože i pri tom je ne oštetiti.

Nakon toga slijedi rezanje noktiju. Nokte uvijek režite poprijeko i ravno od ruba do ruba, a da bi izbjegli urastanje rubove oblikujte turpijom u lagano zaobljen oblik.

Povratak na vrh

Hidracija

Slijedeći korak je masaža i hidracija.

Nanesite Hansaplast intenzivnu kremu za stopala s urejom te kružnim pokretima lagano izmasirajte stopala, a zglobom kažiprsta lagano pritišćite luk stopala.

Masaža  opušta stopala, a krema pruža njegu
i hidraciju.

Povratak na vrh

Uređivanje noktiju

 

Nakon masaže stopala, s noktiju uklonite ostatke kreme odstranjivačem laka bez acetona. Ako su nokti neravni na površini, ispolirajte ih kamenom za poliranje. Nanesite lak, najprije na sredinu, a potom na rubove nokta. Pričekajte da se lak osuši i spremni ste za izlazak.

Za slučaj da vas cipele nažuljaju, pri ruci neka vam se nađu Hansaplast SOS flasteri protiv žuljeva koji će brzo smanjiti bolni mjehur.

Povratak na vrh